Ai hipertensiune sau anemie? Mănâncă mai des smochine!

1 2 jpg jpeg

Conţin magneziu şi potasiu benefice pentru inimă

Magneziul şi potasiul pe care ţi le procuri smochine sunt importante pentru menţinerea sănătăţii inimii. Această combinaţie de minerale fluidizează sângele, menţine tensiunea arterială în limite normale şi-ţi ajută corpul să asimileze corect calciul, fără ca acesta să se transforme în depuneri pe pereţii vaselor de sânge.

Îţi asigură necesarul de fier şi fibre

Alături de magneziu, potasiu, calciu, smochinele îţi acoperă o parte a aportului zilnic de fier. Dacă le incluzi în dietă nu vei avea teamă că rişti să faci anemie. Smochinele conţin şi fibre solubile esenţiale pentru o digestie uşoară şi pentru menţinerea senzaţiei de saţietate. Fibrelor solubile obţinute din smochine sunt benefice şi din alte puncte de vedere reduc glicemia şi alungă simptomele sindromului de colon iritabil. Smochinele îţi conferă şi fibre insolubile cu rol în prevenirea constipaţiei şi a obezităţii.

Previn osteoporoza

Mineralele pe care le conţin smochinele, cum sunt calciul, magneziul, îmbunătăţesc densitatea osoasă şi scad riscul de boli de oase ca osteoporoza. În plus, smochinele au şi vitamina K, în prezenţa căruia calciul este absorbit şi folosit de organism pentru susţinerea sănătăţii oaselor.

Te protejează de bolile oculare

Dintre toate fructele uscate, smochinele conţin cea mai mare cantitate de antioxidanţi de tipul fenolilor care îţi asigură o vedere bună. Din acest motiv, aceste fructe, incluse în dieta copiilor şi a vârstnicilor mai ales, asigură sănătatea ochilor şi previne pierderea vederii sau boli oculare ca degenerescenţa maculară.