Află ce băutură te ajută să te concentrezi mai bine!

1 2 jpg jpeg

Deşi cântăreşte doar 2% din greutatea umană, creierul consumă 20% din oxigenul din organis, mai mult decât orice alt organ. Acest fapt explică şi faptul că doar 3 minute de privare de oxigen pot provoca afecţiuni la nivelul întregului organism.

Datorită nutrimenţilor din această băutură oferite de turmeric, scorţişoară şi miere, licoarea este cea mai bună modalitate de a-ţi îmbunătăţi funcţiile cerebrale şi de a-ţi ajuta creierul să opereze la capacitate maximă.

Omega-3, un „must have” pentru creierul tău

Alimentele bogate în acizi graşi Omega-3 sunt vitale pentru a avea un creier sănătos. La fel ca şi antioxidanţii din ingrediente precum scorţişoara sau turmericul. Acest organ are cea mai mare nevoie de energie. De fiecare dată când combinăm anumite alimente sănătoase cu altele nesănătoase, afectăm în mod negativ funcţiile cerebrale.

Află cum poţi să îndepărtezi pesticidele de pe fructe şi legume AICI

Scorţişoara are efect energizant

Este un ingredient popular, folosit în bucătărie la prepararea multor reţete de deserturi. În momentul în care o combini cu o cantitate mare de zahăr sau făină, practic îi anulezi multe din beneficiile sale, cel mai important fiind acela de asigurare a unei bune circulaţii sangvine la nivel cerebral.

Un mix plin de sănătate

Trebuie să conştientizezi faptul că doar această băutură nu este suficientă pentru a te bucura de un creier sănătos. Este necesar un stil de viaţă sănătos care să includă sport şi alimentaţie sănătoasă. Trebuie să încerci pe cât posibil să nu te stresezi şi să nu-ţi faci prea multe gânduri negre. Stresul este cel mai maire duşman al întregului organism.

Află ce afecţiuni ţii la distanţă dacă consumi miere de albine frevent Aici

Un trio perfect

Majoritatea bolilor degenerative sunt asociate cu inflamaţiile uşoare sau cronice, la care creierul nu este deloc imun. Boli precum Alzheimerul sau demenţa afectează tot mai multe persoane, iar inflamaţiile pot favoriza apariţia problemelor vasculare.

Mixul cu scorţişoară, miere şi turmeric are proprietăţi antiinflamatoare, antiseptice şi antioxidante şi este una din cele mai bune modalităţi de a avea grijă de buna funcţionare a activităţii tale cerebrale.

Un drog benefic pentru organism

Scorţişoara este un stimulent extraordinar pentru creier, iar în combinaţie cu turmericul acţionează ca un antioxidant care te apără de radicalii liberi şi îţi menţine procesele cognitive în stare optimă de funcţionare timp îndelungat.

Aceste două condimente stimulează atât serotonina cât şi dopamina, pot să provoace emoţii care să te facă să te simţi mult mai pozitiv, fericit, activ, plin de energie.

Cum să prepari băutura

Ingrediente:

250 ml apă (o cană)

1 linguriţă scorţişoară pulbere

1/2 linguriţă turmeric pulbere

1 linguriţă miere organică

Încălzeşte apa şi, când aceasta dă în clocot, adaugă scorţişoara şi turmercirul. Lasă-le să fiarbă la foc mic 15 minute, apoi lasă-le la infuzat încă 10 minute.

Strecoară ceaiul şi, în momentul în care s-a răcit, adaugă mierea. Astfel, ai obţinut o băutură delicioasă şi sănătoasă, benefică întregului corp. Este indicat s-o bei în mod regulat atât la micul dejun cât şi după masa de prânz.