Aceştia sunt strugurii cei mai buni pentru consum!

1 2 jpg jpeg

Deşi există foarte multe sortimente de struguri, de diferite forme şi arome se pare că strugurii negri au cel mai mare conţinut de antioxidanţi.

Motiv pentru care este recomandat să consumi zilnic o cană cu boabe de struguri negri alături de o dietă echilibrată şi diversificată pentru a beneficia de efectele protectoare ale antioxidanţilor.

Dulcele perfect

2 jpg jpeg

Decât să consumi produse din comerţ cu un adaos foarte mare de zahăr, mai bine alegi să consumi câteva fructe printre care strugurii negri.

Nu te feri de culoarea lor închisă, aceasta se datorează coloranţilor naturali de care se bucură ei, fiind bogaţi în antocianini.

Antoacininii joacă un rol important în menţinerea sănătăţii tale deoarece protejează celulele organismului de toate efectele negative ale radicalilor liberi, ajutând totodată la reducerea inflamaţiilor din organism.

În felul acesta, strugurii negri devin aliaţii siluetei tale şi a sănătăţii ferindu-te de afecţiuni precum diabet şi cancer.

Pe lângă antoacinini, strugurii negri conţin şi o cantitate bună de polifenoli, substanţe ce au rolul de a te proteja de afecţiunile cardiovasculare, de apariţia osteoporozei şi a bolilor neurodegenerative.

Află ce afecţiuni poţi trata cu ajutorul strugurilor AICI

Au un indice glicemic mic

2 jpg jpeg

Potrivit unui studiu apărut în publicaţia American Society for Clinical Nutrition, soiul de struguri negri se bucură de un indice glicemic mic, motiv pentru care aceştia nu influenţează nivelul glicemiei sau a insulinei în organism.

Consumaţi mai ales dimineaţa, îţi vor oferi o doză de energie şi de vitamine astfel încât să poţi duce la bun sfârşit toate sarcinile zilnice.

Un exemplu de gustare poate fi compus din o mână de boabe de struguri şi câteva bucăţi de brânză.

O bună sursă de resveratrol

2 jpg jpeg

Resveratrolul se regăseşte în toate soiurile de struguri asta este cert, astfel că potrivit studiilor această substanţă este extrem de benefică organismului uman deoarece previne dezvoltarea celulelor canceroase.

Nu degeaba se recomandă a se consuma un pahar de vin roşu. Resveratrolul se găseşte şi în licoarea lui Bachus din plin, luptând astfel împotriva afecţiunilor cardiace.

Dacă adopţi un stil de viaţă sănătos care să cuprindă mişcare regulată, alimentaţie sănătoasă, un pahar de vin pe zi la masă, şi o mână de boabe de struguri negri, te vei bucura de sănătate şi de nutrimenţi de calitate timp îndelungat.