Acestea sunt esenţiale pentru un colon sănătos!

1 2 jpg jpeg

Toate redizuurile şi toxinele din organism se acumulează de a lungul timpului al nivelul colonului, iar în cazul în acre nu ai parte de o digestie corectă şi o alimentaţie echilibrată, toate aceste resturi se vor descompune în interiorul organismului tău provocând anumite dezechilibre şi probleme ce îţi pot pune sănătatea în pericol.

Iată care sunt secretele unui colon sănătos şi a unui tranzit corect:

Cât mai multe fibre

Pentru a ajuta în procesul de curăţare a corpului tău ai nevioe de cât mai multe fibre precum pâine integrală, făină de orez, seminţe de in, hrişcă, tărâţe de psillyum.

Un aport suficent de apă va contribui la umflarea acestora care vor împinge redizuurile afară şi în felul acesta colonul se va curăţa şi vei evita situaţii neplăcute precum balonare sau constipaţie.

Poţi să îţi faci un obicei din a avea o gustare pe zi mai ales la prânz să consumi alune, seminţe de floarea soarelui, fasole sau linte însă nu trebuie să fie prăjite. Aportul de proteine şi de vitamina B pe care aceastea ţi-l vor furniza te vor ajuta să te bucuri de sănătate cât mai mult timp posibil.

Află ce este sindromul de colon iritabil AICI

Apa, esenţa vieţii

Nu te mai chinui să supravieţuieşti doar cu un pahar de apă pe zi. Creşte treptat cantitatea de apă zilnic, pielea ta va radia, colonul se va curăţa, constipaţia te va ocoli. ţine minte că apa este cel mai puternic supliment pe care îl poţi aduce corpului tău.

Alege o zi pe săptămână în care să nu consumi nici un aliment şi să bei doar apă.

Mărul chiar ţine doctorul la distanţă

Toate fructele care au multă apă în compoziţia lor de la mere până la pepene te ajută să îţi cureţi mai ales sistemul digestiv şi cel excretor, două sisteme cu activitate vitală pentru sănătatea ta. Un simplu obicei de a consuma un măr dimineaţa va avea efecte pozitive ce se vor resimţi la nivelul întregului organism.

Verdele sănătos

Nici o masă fără verdeţurile din grădină. Atât spanacul, mazărea, salata verde cât şi varza sunt opţiunile tale pentru a susţine activitatea corpului tău. Antioxidanţii şi fibrele insolubile şi solubile pe care aceste legume ţi le pun la dispoziţie sunt un suplimnet natural pentru o doză de energie, vitalitate şi frumuseţe atât interioară cât şi fizică. Nu uita nici de minunata spirulină, conţinutul său de clorofilă contribuie la repararea ţesuturilor lezate şi la curăţarea tractului intestinal.

Sucurile proaspete

Renunţă la micul dejun copios măcar o săptămână şi optează pentru un pahar de smoothie sau de suc din fructe proaspete sau din legume ori din frunzele acestora. Vei asigura organismului un aport cantitativ şi calitativ de vitamine, minerale şi apă care vor contribui la eliminarea fecalelor, creşterea imunităţii şi a stării de bine.