Acestea sunt cele mai bune surse de antioxidanţi!

1 2 jpg jpeg

Ace┼čti nutrien┼úi se g─âsesc ├«n diferite alimente ┼či b─âuturi precum fructele, legumele ┼či ceaiurile. ├Äns─â, exist─â ┼či alte surse de antioxidan┼úi, poate mai pu┼úin cunoscute, dar cu siguran┼ú─â la-ndemana.

Usturoiul, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi

De┼či beneficiile usturoiului pentru sistemul imunitar sunt familiare ├«nc─â din timpuri str─âvechi, anumite propriet─â┼úi ale sale ├«nc─â ne surprind. Astfel, fitonutrientii, nutrien┼úii esen┼úiali pentru s─ân─âtate, (seleniul, zincul, manganul germaniul), dar ┼či vitaminele A ┼či C, fac c─â usturoiul s─â fie un antioxidant puternic, ajut├ónd la eliminarea radicalilor liberi.

Berea este o sursă importantă de antioxidanţi

Cunoscut─â ┼či sub denumirea de b─âutur─â-aliment, berea are, datorit─â hameiului, un con┼úinut semnificativ de antioxidan┼úi. Astfel, prin intermediul hameiului, berea cap─ât─â valen┼úe neb─ânuite, put├ónd s─â contribuie, dac─â este consumat─â cu modera┼úie, la men┼úinerea st─ârii de bine a organismului.

ÔÇŁHameiul, un ingredient cheie al re┼úetei de fabricare a berii, este o plant─â absolut special─â. Mai pu┼ú├«n cunoscut este faptul c─â, datorit─â calit─â┼úilor sale antioxidante excelente, pe l├óng─â industria fabric─ârii berii, hameiul mai este folosit doar ├«n industria farmaceutic─â.Tot pu┼ú├«n cunoscut este ┼či faptul c─â antioxidan┼ú├«i din hamei, care poart─â denumirea de flavonoide, sunt mai puternici dec├ót antioxidan┼úii pe care ii putem g─â┼či, de pild─â, ├«n citrice.

Mai mult, flavonoidele rezist─â mai bine ├«n organism dec├ót alte substan┼úe similare, fiind mai eficien┼úi ┼či sporind ┼či mai mult efectele benefice pentru s─ân─âtatea organismului umanÔÇŁ, declara Dr. Corina Zugravu, Pre┼čedintele Centrului de Studii despre Bere, S─ân─âtate ┼či Nutri┼úie.

Nucile

Pe l├óng─â faptul c─â previn bolile de inima sau apari┼úia diabetului, nucile au ┼či un con┼úinut de dou─â ori mai ridicat de antioxidan┼úi ├«n compara┼úie cu alte fructe ├«nrudite. ├Än plus, dac─â acestea sunt consumate zilnic, ├«n stare crud─â, beneficiile lor pentru organism vor fi ┼či mai vizibile, iar un consum de aproximativ patru nuci pe zi reprezint─â doz─â ideal─â anti-├«mb─âtr├ónire.