Acestea n-ar trebui să existe în dieta ta!

1 2 jpg jpeg

Carnea pocesată

Poate părea proaspătă şi uşor de adăugat în preparatele tale culinare favorite, dar carnea procesată are un conţinut ridicat de sodiu, de aceea favorizează retenţia de lichide şi apariţia unor afecţiuni inflamatoare. Un alt dezavantaj îl constituie nitraţii şi nitriţii adăugaţi în compoziţia sa, substanţe sociate cu riscul crescut de cancer. Alege carne proaspătă de pasăre, de curcan sau peşte.

Conservele

Sunt o soluţie rapidă în zilele în care nu ai vreme sau răbdare să găteşti, însă pot avea conservanţi care îţi pun în pericol sănătatea intestinală. Stabileşte din weekend ce vei mănânca de-a lungul săptămânii următoare şi adaugă cât mai multe preparate cu ingrediente proaspete pe care le cumperi din timp şi le păstrezi la frigider, gata de folosit. Aşa nu vei mai fi tentat să alegi conserve aşa de des.

Cartofii prăjiţi

Sunt delicioşi şi se fac rapid. Îi alegi până şi când ieşi în oraş. Totuşi, ar trebui să te gândeşti de două ori înainte, pentru că au o cantitate mare de grăsimi saturate şi sodiu. Consumaţi frecvent, cartofii prăjiţi cresc nivelul de colesterol rău şi favorizează îngrăşarea. Dacă nu poţi renunţa la această plăcere, prepară-i acasă, la cuptor, cu un stop de ulei şi puţină are.

Citeşte şi: Alternative sănătoase pentru zahăr

Batoanele de cereale

Până nu demult se credea că batoanele de cereale sunt o soluţie sănătoasă de a slăbi fără a renunţa la plăcerea de a ronţăi ceva între mese, când te încolţeşte foamea. Nu ignora cantitatea mare de zahăr adăugată la produsele de acest fel. Alege să le faci în casă din cereale integrale îndulcite cu foarte puţin zahăr, cu îndulcitori naturali sau combină cerealele integrale cu nuci, seminţe, în salate sau în iaurt.