Aceste schimbări alimentare te scapă de surplusul de kilograme!

1 2 jpg jpeg

Nu renunţa la micile plăceri, doar alege să consumi mult mai puţine calorii. Acest lucru te va ajuta să slăbeşti mai uşor. Nu te gândi că dacă ai la îndemână alimente hipocalorice poţi face excese. Controlează-ţi apetitul şi poftele şi vei obţine ceea ce îţi doreşti.

Înlocuieşte chipsurile cu popcorn

Şi aici ne referim la varianta clasică de face popcorn, acasă cu foarte puţin ulei şi un strop de sare. În felul acesta dacă simţi nevoia să ronţăi ceva vei avea o alternativă mult mai sănătoasă şi cu mai puţine calorii.

Uită de miile de arome de la caşcaval până la pizza, acestea sunt duşmanul siluetei tale.

Uită de cartofii prăjiţi

Sunt buni la gust dar periculoşi pentru sănătatea ta, o simplă porţie de cartofi prăjiţi îţi furnizează foarte multe calorii. Dacă totuşi nu poţi să renunţi la ei o alternativă prietenoasă cu kilogramele este să îi prepari la cuptor stropiţi cu un pic de ulei de măsline şi oregano. Lasă-i până se rumenesc şi încep să formeze o crustă crocantă. Ca să semene mai bine cu chipsurile poţi opta să îi tai rondele sau fâşii, după gustul tău.

Află cât de benefică este budinca de orez pentru silueta ta AICI

Prepară mai des deserturi

Dacă până nu de mult aveai congelatorul plin cu îngehţată din comert, renunţă la ea şi alege să pui piure de fructe în cupe şi să le bagi la congelator. Vei obţine astfel o îngheţată naturală, sănătoasă, gustoasă şi fără adaosuri sau zaharuri.

Poţi să mixezi două banane în combinaţie cu orice alt fruct şi un pahar de lapte de cocos sau migdale ori soia. După ce le-ai mixat bine bagă-le la îngheţaţ. Se recomandă a se evita consumul de dulce seara.

Bea mai des ceai

Uită de băuturile carbogazoase! Optează pentru o ceaşcă de ceai verde, în felul acesta îi vei oferi corpului tău antioxidanţi care îţi menţin sănătatea. Poţi să alternezi de fiecare dată alt gust, poţi să adaugi un pic de miere de albine după ce s-a mai răcit, lămâie sau gheaţă.

Alege orezul integral

Evită pe cât posibil pastele făinoase, făina albă şi orezul alb. Cel integral îţi va furniza un nivel ridicat de fibre, vitamine, minerale şi va avea grijă şi de tranzitul tău. Astfel, dacă scopul tău principal este să scapi de câteva kilograme bune alege orezul integral.

Pentru diversitate şi nu numai alege să consumi în loc de clasicul piure de cartofi pe cel din conopidă. Deşi are oarecum aceiaşi consistenţă, vei consuma mult mai puţine calorii. Pentru o aromă mai intensă poţi să adaugi orice alt aliment natural şi aici amintim: ţelină, morcov, oregano, avocado.