Aceste mâncăruri te fac să devii dependent de ele
Oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional pentru Dependenţa de Droguri din Statele Unite sunt de părere că responsabili pentru adicţia de mâncare sunt cele 3 elemente tot mai des întâlnite în alimentaţia noastră şi anume: zahărul, sarea şi grăsimile.
Din păcate organismul nostru nu este chiar atât de evoluat astfel încât să gestioneze efectul triplu stimulant al acestor ingrediente.
Zahărul principalul vinovat
În trecut acest condiment era folosit foarte rar, sarea se folosea doar pentru a condimenta mâncarea gătită iar grăsimile erau folosite cu moderaţie. Lamentabil este faptul că deşi ştiinţa a evoluat, acum în prim plan este consumul mâncării şi a alimentelor procesate.
Pericolul consumului lor este imens asupra sănătăţii deoarece nu poţi avea control asupra nivelului de zahăr, sare sau grăsimi folosite. Au un aport extrem de scăzut de proteinele şi fibrele atât de necesare organismului să proceseze aceste trei substanţe.
Jurnaliştii de la cotidianul Huffington Post au realizat un top al mâncărurilor în funcţie de gradul de dependenţă pe care acestea îl provoacă.
Află cum te afectează excesul de zahăr AICI
Pizza oferă cea mai mare dependenţă
În topul americanilor locul fruntaş la dependenţă alimentară îl ocupă o felie de pizza. Asta datorită faptului că acest preparat conţine foarte multe ingrediente care pot aduna în jur de 360 de calorii.
Ciocolata este pe locul doi
Acest dulce este capabil să provoace aceeaşi plăcere pe care o provoacă drogurile consumatorilor. Cercetătorii de la Universitatea Drexel afirmă că un baton de ciocolată poate conţine chiar şi 210 de calorii fiind situată pe acelaşi loc cu chipsurile.
Nici prăjiturile nu sunt uitate
Ţine cont de faptul că patru prăjituri cu ciocolată pot ajunge să conţină până la 192 de calorii, ocupând locul 3 în clasamentul americanilor. Nici îngheţata nu a fost uitată, în acest studiu se află pe locul 4. În special când este cald afară, tentaţia este mult mai mare să consumi acest deliciu. Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă asupra acestui produs deoarece conţine un nivel ridicat de grăsimi saturate ceea ce
Cartofii prăjiţi şi mâncarea de tip fast-food
Din ce în ce tot mai mulţi experţi în nutriţie recomandă să se reducă consumul de alimente prăjite din cauza riscului nociv pe care acestea îl au asupra sănătăţii tale.
Unde mai pui şi faptul că o simplă porţie de cartofi prăjiţi îţi aduc nu mai puţin de 510 calorii şi 24 de grame de grăsime.
La acest top adaugă sarea, zahărul, grăsimile şi vei observa astfel cât de mult îţi obligi organismul să supravieţuiască şi în ce condiţii.
Pentru a fi în formă şi a te bucura de sănătatea deplină este ideal să acorzi o atenţie sporită alimentaţiei tale.