Aceste fructe te ajută să slăbeşti mai repede!

1 2 jpg jpeg

Merele uşurează digestia Unul dintre primele alimente pe care le mănânci de obicei în caz de tulburări digestive, mărul copt, este ideal şi în cura de slăbire, pentru că îţi creşte aportul caloric cu aproximativ 85 de calorii. De aceea, merele nu lipsesc din dietele celor care îţi doresc să scape de grăsimile acumulate.

Aceste fructe îţi oferă mai multe avantaje: uşurează digestia, îţi suplimentează aportul de vitamine şi minerale, nu te îngraşă, au efectul unui tonic nervos natural. Mâncate cu puţin timp înainte de fiecare masă principală, merele îţi vor reduce pofta de mâncare prea mare, ceea ce te va opri să mănânci în exces.

Toate fructele de pădure sunt indicate pentru menţinerea sănătăţii. Dintre acestea, afinele sunt indicate celor care vor să slăbească, pentru că unt bogate în fibre care prelungesc senzaţia de saţietate şi te feresc de pofta de dulciuri sau de alimente nesănătoase care îngraşă.

O ceaşcă de afine are aproximativ 83 de calorii şi-ţi accelerează metabolismul, sporind arderea de calorii. Mănâncă-le ca atare în salate de fructe, în deserturi sau sub formă de suc.

Mănâncă o jumătate de grepfrut la o gustarea, cu o oră sau măcar 30 de minute înainte de o masă principală. Te va hidrata, te va ajuta să mănânci mai puţin. Grepfructul este şi o sursă bună de proteine, vitamina C, acid folic, potasiu.

O banană pe zi îţi aduce un aport de circa 100 de calorii, 18 g de carbohidraţi şi enzime care uşurează digestia prin reducerea timpului în care intestinele digeră hrana.

Un alt avantaj al consumului de banane este acela că îţi acoperă o parte din necesarul zilnic de vitamina B6 care controlează nivelul de glucoză din sânge. Mai mult, o banană pe zi previne crampele musculare care apar după exerciţiile fizice şi reglează tensiunea arterială.