Aceste alimente NU ar trebui să le mai cumperi niciodată

1 2 jpg jpeg

Despre alimentaţie s-a tot vorbit în ultima perioadă. Circulă constant tot felul de diete miraculoase pe toate canalele de comunicare, însă există anumite produse pe care ar trebuie să nu le mai achiziţionezi niciodată începând din acest moment. Pericolul la care te expun acestea este destul de mare.

Legumele la conservă

Chiar dacă adesea reprezintă varianta cea mai bună şi rapidă de a prepara un fel de mâncare, gândeşte-te de două ori înainte să le mai foloseşti.

Toate legumele ambalate în acest fel nu îţi pot oferi deloc fibre sau nutrimenţi, în schimb sunt bogate în sodiu. Nu trebuie să excluzi nici cantitatea mare de zahăr pe care o conţin şi nici conservanţii folosiţi pentru a păstra aroma.

Orice înseamnă semipreparat este nociv pentru organismul tău. Termenul mare de valabilitate, conservanţii, aditivii sunt factori pe care ar trebui să îi eviţi cu orice preţ.

Sucurile „naturale”

Chiar dacă pe ambalaj scrie produs natural, nu înseamnă că nu are zahăr sau alţi indulcitori. Poţi alege să îţi achiziţionezi un aparat cu ajutorul căruia să îţi prepari ce suc vrei acasă, aşa vei şti sigur că este natural fără conservanţi sau coloranţi. Un stil de viaţă sănătos cere un minim de efort pentru a putea să îi furnizezi organismului tău toate resursele bune de care are nevoie.

Citeşte şi: 5 sucuri verzi care te ajută să pierzi din kilograme

Fructele confiate un pericol major

Fructul este sănătate curată, însă odată confiat este un pericol enorm pentru întregul corp, atât la interior cât şi la exterior.

Conţin o cantitate foarte mare de zahăr, dacă obişnuieşti să le consumi mai ales sub formă de compot, alege să ţi le prepari tu acasă pentru a avea control asupra cantităţii de zahăr şi nu exagera cu cantitatea de compot consumată.

Poţi de asemenea să optezi pentru achiziţionarea unui aparat pentru uscarea fructelor, dar şi în acest caz nu trebuie să treci cu vederea cantitatea consumată.

Cerealele de dimineaţă pline de zaharuri

Ar trebui să urmăreşti cu atenţie ca o porţie să nu depăşească 12 grame. Nu te lăsa păcălit de aromele, culorile, formele şi mixurile pe care le găseşti în comerţ. Alege mai bine să consumi fulgii de ovăz care sunt mai sănătoşi. Poţi să îi combini cu o budincă de chia şi astfel vei obţii un mic dejun sănătos şi saţios.

Află care sunt cele mai sănătoase cereale integrale AICI

Iaurturile cu fructe sau diferite arome

În ambele variante avem de a face cu coloranţi, îndulcitori, zaharuri nocive sănătăţii. Încearcă să pui ce fructe vrei tu într-un iaurt natural şi apoi testează gustul. Seamănă cu cel din comerţ? Răspunsul va fi clar nu!

O variantă sănătoasă a acestora este să optezi pentru iaurtul grecesc, care chiar dacă este mai gras, este mult mai sănătos şi poţi să îl amesteci cu orice fruct doreşti la blender. Te vei bucura astfel de o porţie de sănătate la pahar, iar dacă vrei să te răcoreşti poţi să bagi apoi la congelator amestecul obţinut şi te vei alege cu o îngheţată naturală pe cinste.