6 beneficii ale consumului de castravete

1 2 jpg jpeg

1. Hidratează

Recomandaţi mai ales vara, când ne deshidratăm mai uşor, castraveţii sunt o alegere ideală. Pot ajuta la refacerea organismului în urma efortului fizic şi la înlocuirea lichidelor pierdute, hidratând la fel de bine şi mai rapid decât apa.

2. Protejează creierul

Castravetele are în componenţa sa fisetină, un flavonoid cu puternic rol antiinflamator, foarte important pentru menţinerea sănătăţii creierului. Acesta ajută la îmbunătăţirea memoriei şi protejează celulele nervoase de procesul de îmbătrânire, cât şi de boala Alzheimer.

3. Reduce riscul de cancer

Conţine polifenoli (ligani), care ajută la diminuarea riscului apariţiei cancerului uterin, ovarian, de sân şi de prostată.

4. Recomandat în curele de slăbire

Bogat în fibre şi apă, castravetele este un aliment cu un conţinut caloric scăzut, având 15 calorii la 100 de grame. Fibrele solubile din componenţa castravetelui induc senzaţia de saţietate. În plus, restabileşte pH-ul din stomac.

Citeşte şi: Castravetele este cel mai bun diuretic natural

5. Calmează arsurile solare

Poate fi un bun înlocuitor al oricărei creme hidratante, de aceea este atât de popular în industria produselor cosmetice. Dacă ai pielea uscată, subţire, predispusă la apariţia ridurilor, poţi folosi câteva felii de castravete cu care să îţi masezi pielea, acestea ajutând şi la calmarea arsurilor apărute din cauza expunerii la soare.

Info Nelipsit din majoritatea salatelor, castravetele poate fi consumat şi sub formă de suc, ca atare, sau ca supă rece, în combinaţie cu iaurt, având efect răcoritor.

Datorită potasiului, care ajută la scăderea nivelul tensiunii arteriale şi acţionează ca un electrolit, controlează impulsurile transmise către nervi, contracţiile muşchilor şi funcţia inimii.