6 alimente bune pentru ficat

1 2 jpg jpeg

Iată ce alimente pot ajuta ficatul să se menţină sănătos:

Este foarte cunoscut faptul că cerealele integrale sunt bogate în complexul de vitamine B, substanţe nutritive cunoscute datorită faptului că îmbunătăţesc metabolizarea grăsimilor, influenţează pozitiv funcţiile hepatice şi contribuie la descongestionarea ficatului. Aşa că, cerealele integrale nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta dacă îţi doreşti să ai un ficat sănătos.

Şi nucile se află printre alimentele care te pot ajuta să ai un ficat sănătos. Medicii spun că nucile ajută le detoxifierea ficatului şi sprijină funcţiile hepatice.

De asemenea, şi legumele verzi menţin ficatul sănătos. Ceapa, rucola, spanacul, păpădia conţin numeroşi compuşi de curăţare care neutralizează metalele grele ce pot îngreuna foarte mult ficatul.

Usturoiul nu putea să lipsească de pe lista cu alimentele care-ţi menţin ficatul sănătos. Acesta conţine alicină şi seleniu, doi compuşi naturali care ajută la curăţarea ficatului.

Este o pudră portocalie pe care o găseşti la raionul de condimente din toate supermarketurile. Turmericul este o plantă înrudită cu ghimbirul care este recomandată din vechime pentru efectele ei benefice pe care le are asupra organismului. Acesta este un stimulent natural pentru detoxifierea ficatului.

Sucul proaspăt stors de grepfrut ajută ficatul să elimine toxinele din corp. Pentru ca acest lucru să se întâmple este necesar să beţi în fiecare dimineaţă un suc făcut dintr-un grapefruit stors.