5 motive să mănânci mai des mămăligă

1 2 jpg jpeg

Protejează stomacul şi ficatul

Efectul de detoxificare al substanţelor conţinute de porumb ajută ficatul să neutralizeze mai uşor substanţele toxice, să reducă riscul de insuficienţă şi ciroză hepatică.

Reglează glicemia

Porumbul ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, consumul de mălai fiind indicat în cazul diabeticilor. Reduce şi cantitatea de colesterol din sânge, scade riscul de ateroscleroză şi de infarct.

Are grijă de ovare

În cazul în care nu ştiai, mămăliga ajută la revitalizarea funcţiilor sexuale. Femeile care obişnuiesc să mănânce mămăligă în mod frecvent au o activitate ovariană mai intensă şi o viaţă sexuală mai activă.

Întârzie îmbătrânirea

Consumul zilnic de mămăligă reduce cu 60% apariţia bolilor psihice generate de hormonii tiroidieni.

Îţi păstrează o talie de viespe

Există credinţa conform căreia mămăliga îngraşă. Nu este decât un mit. În realitate, mămăliga moale este de 4 ori mai sănătoasă decât pâinea, având mult mai puţine calorii. Pe de altă parte, mămăliga făcută mai tare reduce caloriile doar la jumătate din valorile conţinute de pâine.

Sfatul specialistului

Porumbul înseamnă glucide lente, adică glucide din care corpul nostru face energie şi care nu se transformă în grăsime, aşa cum o face zahărul. Deci, glucidele sunt baza alimentaţiei noastre. Avem nevoie de glucide la fiecare masă" declară nutriţionista Mihaela Bilic.