5 alimente ideale pentru sănătatea intimă

1 2 jpg jpeg

Pentru prevenirea infecţiilor urinare Cu siguranţă ai auzit că merişoarele sunt indicate pentru prevenirea infecţiilor tractului urinar. Acest lucru se datorează compuşilor care se găsesc în aceste fructe, pentru că echilibrează pH-ul din zona vaginului.

Pentru prevenirea infecţiilor vaginale sunt indicate nu numai merişoarele, ci şi măceşele şi ceaiul verde. Mai multe studii au demonstrat că, datorită unor compuşi care se găsesc în acestea, bacteriile sunt eliminate mai uşor.

Dacă te confrunţi des cu crampe, mai ales înainte să îţi vină menstruaţia, este cazul să mănânci mai mult peşte, precum somonul, heringul şi sardinele.

Pentru că au în conţinut acizi graşi Omega-3 şiau proprietăţi antiinflamatoare, aceste sortimente ajută la scăderea în intensitate a durerii specifice perioade menstruale. De asemenea, ajută la relaxarea muşchilor, ceea ce înseamnă mai puţine crize dureroase.

Infecţiile cu candida Albicans pot fi prevenite cu ajutorul iaurtului. Îl poţi include în alimentaţia ta zilnică, fie dimineaţa, la micul dejun, fie seara.

Acesta poate fi aplicat şi local, pentru a menţine un pH sănătos în zona vaginală. Optează pentru iaurturi care conţin bacterii bune şi probiotice.

Uscăciunea vaginală este des întâlnită la vârsta menopauzei, din cauza reducerii nivelului de estrogen, hormon are ajută la menţinerea elasticităţii vaginului.

Dacă incluzi în dieta zilnică seminţe crude de floarea-soarelui, migdale şi brânză tofu, această problemă nu îşi va mai face atât de simţită prezenţa. De asemenea, nu uita să te hidratezi bine, adică să bei cel puţin doi litri de apă în fiecare zi.

Merele sunt recomandate pentru creşterea libidoului, spune un studiu publicat în juralul american „Archives of Gynecology and Obstetrics“.

Femeile care mâncau mai mult de un măr pe zi aveau un vagin mai lubrfiat, spre deosebire de cele care nu aveau acest obicei.