5 alimente care îţi menţin inima sănătoasă

1 2 jpg jpeg

Datorită conţinutului bogat de potasiu, vitamina A şi magneziu, roşiile sunt o alegere excelentă pentru o inimă sănătoasă. Aceste minerale previn hipertensiunea arterială. Şi licopina, o altă substanţă care se găseşte în roşii, ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge. Roşiile, esenţiale în dieta persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace

Roşiile nu ar trebui să lipsească din dieta persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace - este şi recomandarea venită din partea oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Cambridge şi de la Cambridge University Hospitals NHS Trust.

Experţii consideră că o doză zilnică de sos de roşii ar putea îmbunătăţi în mod semnificativ funcţionarea vaselor sanguine la pacienţii cu probleme de inimă.

Usturoiul ajută la elasticitatea vaselor de sânge

Potrivit medicilor, este suficient să consumi un căţel de usturoi în fiecare zi şi nu vei avea probleme cu colesterolul „rău” (LDL). Totodată, usturoiul ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi previne atacurile de cord.

Fructele de pădure menţin inima tânără

Antioxidanţii, vitaminele şi fibrele pe care le conţin fructele de pădure sunt un răsfăţ pentru inima ta, căci ajută la menţinrea sănătătţii arterelor. Aşa că încearcă să consumi de cel puţin două ori pe săptămână mure, afine, zmeură sau fragi.

Un studiu al cercetătorilor japonezi a arătat că persoanele care consumă soia sunt mai puţin expuse riscului unui atac de cord. Acesst efect se datorează conţinutului bogat de proteine, de minerale şi de vitamine, în special vitamina E. Soia este benefică şi pentru că proteinele reduc hipertensiunea.

Fasolea te scapă de colesterolul rău

Ştiai că, dacă mănânci diverse feluri de mâncare cu fasole uscată, ai grijă de inima ta? Are ecest efect datorită conţinutului bogat de fibre, de calciu, zinc şi de magneziu, care ajută la menţinerea colesterolului în limite normale.