4 alimente cu un conţinut bogat de calciu

1 2 jpg jpeg

Alimente cu un conţinut bogat de calciu - migdalele

Considerate o sursă sigură de calciu, migdalele mai conţin şi magneziu, vitamina E şi alţi antioxidanţi care luptă împotriva cancerului. Spre deosebire de alte alimente, migdalele conţin combinaţia de minerale - calciu şi magneziu - ce ajută la menţinerea sănătăţii oaselor.

Potrivit specialiştilor în nutriţie, 20 de migdale conţin aceeaşi cantitate de calciu ca şi un sfert de cană de lapte. Incluse în dietă, fructele oleagioase reduc riscul de infarct, ne feresc de infecţii şi previn apariţia problemelor digestive.

100 grame de migdale = 230 mg calciu

Alimente cu un conţinut bogat de calciu - sardine

Cu siguranţă ai auzit că peştele nu trebuie să lipsească din alimentaţie. Ştiai însă că este şi o bună sursă de calciu? Sardinele se numără printre alimentele care conţin o cantitate mai mare de mineral.

Doar 100 grame de sardine furnizează organismului o doză mai mare de calciu decât un pahar de lapte. Acest tip de peşte conţine şi o cantitate importantă de proteine şi de aminoacizi esenţiali, de care organismul are nevoie pentru buna lui funcţionare.

100 grame de sardine = 370 mg calciu

Alimente cu un conţinut bogat de calciu - s eminţe de susan

Printre seminţele care aduc beneficii sănătăţii, mai ales dacă ai lipsă de calciu, se numără cele de susan. Seminţele mai conţin şi o cantitate mare de cupru, magneziu, fier şi arginină, unul dintre aminoacizii care contribuie la prevenirea tumorilor canceroase.

Incluse în alimentaţie, seminţele de susan previn apariţia hipertensiunii arteriale şi îmbunătăţesc tranzitul intestinal.

100 g seminţe de susan = 670 mg calciu

Alimente cu un conţinut bogat de calciu - s ucul de portocale

Dintre citrice, portocalele nu sunt doar o bună sursă de vitamina C, ci şi de calciu. O cantitate mare de calciu poţi obţine atât din fructul consumat ca atare, dar şi din sucul proaspăt.

Consumat frecvent, sucul ajută la întărirea sistemului imunitar şi previne apariţia problemelor legate de tensiunea arterială (datorită compusului hesperidină care îmbunătăţeşte sănătatea vaselor de sânge).

250 ml de suc de portocale (un pahar) = 400 mg calciu o portocală = 200 mg calciu

800

1.200 de mg de calciu reprezintă doza de care organismul are nevoie zilnic pentru a funcţiona perfect.