4 alimente care cresc riscul de cancer
1. Carnea roşie
În urma unui studiu realizat de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în domeniul cancerului, s-a constatat că produsele obţinute din carne roşie procesată pot determina apariţia mai multor tipuri de cancer, deoarece acestea conţin E-uri dăunătoare. În plus, acestea sunt sărace din punct de vedere nutriţional.
2. Mâncarea la conservă
Mâncarea la conservă poate fi dăunătoare dacă conţine bisfenol A (BPA) – un ingredient controversat care poate provoca distrugerea structurii ADN-ului. În acelaşi timp, creşte riscul apariţiei diabetului şi a diverselor tipuri de cancer.
3. Uleiurile parţial hidrogenate
O mare parte dintre cele mai gustoase preparate procesate conţin uleiuri hidrogenate. Acestea sunt folosite pentru că îmbunătăţesc gustul şi cresc durata de valabilitate a produselor, însă au un impact negativ asupra sănătăţii, putând determina apariţia cancerului la sân.
4. Fructele şi legumele modificate genetic
Fructele şi legumele modificate genetic (GMO) sunt extrem de dăunătoare şi trebuie excluse din dietă. Acestea conţin substanţe chimice pentru a le spori rezistenţa în faţa dăunătorilor şi, de cele mai multe ori au suferit modificări ale structurii ADN-ului. Gustul, calităţile nutritive sau mirosul au şi ele de suferit, încât ai încă un motiv în plus pentru a le evita. Aşadar, alege produse naturale, din surse sigure.