3 situaţii în care e benefic să sari peste micul dejun

1 2 jpg jpeg

Te îngrijorează creşterea greutăţii corporale

Dezbatarea privind importanţa mesei de dimineaţă îi are pe de o parte pe cei care susţin că glucoza pe care şi-o procură din alimentele consumate la micul dejun dau energie creierului şi corpului în general pentru a face faţă provocărilor de peste zi şi pentru a-şi menţine sănătatea.

Pe de altă parte sunt cei care cred cu tărie că renunţarea la micul dejun, măcar câteva zile pe săptămână, conduce la pierderea unor kilograme acumulate în timp.

Totuşi, nu toată lumea poate să nu mănânce nimic în prima parte a zilei. Unii s-au obişnuit atât de mult să ia micul dejun, încât aşteptarea prânzului îi poate face să se simtă slăbiţi sau le poate da o stare accentuată de rău.

Vrei să arzi calorii făcând sport

Gimnastica, alergatul sau alt tip de mişcare practicată în cursul dimineţii, pe stomacul gol, te poate ajuta să topeşti grăsimile cu 20% mai mult decât dacă ai lua micul dejun înainte.

A demonstrat-o un studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriţie, care subliniază că organismul va reacţiona pozitiv ca urmare a aceastei măsuri numai dacă există o atenţie sporită în privinţa dietei de-a lungul zilei.

Gustările şi cele două mese principale trebuie să conţină alimente bogate în vitamine, minerale, fibre. În acest fel, corpul nu va avea de suferit din cauza renunţării la una dintre mesele importante ale zilei.

Ai un examen important

În caz că ai nevoie să te concentrezi mai bine sau ştii cu siguranţă că vei avea emoţii la un examen de dimineaţă, e mai bine să nu mănânci nimic în prima parte a zilei. Dacă, totuşi, nu rezişti fără micul dejun, alege ceva uşor, dar care să-ţi stimuleze creierul:

- iaurt cu miere şi nucă;

- citrice;

- lapte îndulcit cu miere şi pâine integrală;

- o mână de alune, seminţe sau nucă;

- fructe uscate;

- orez sau alte cereale integrale cu lapte, iaurt, sana sau chefir;

- un ou fiert moale cu pâine integrală.