3 greşeli de alimentaţie de evitat dimineaţa

1 2 jpg jpeg

Renunţi la micul dejun

Dacă eşti pe fugă sau pur şi simplu nu-ţi este foame, sari peste micul dejun. Dacă ţi se întâmplă des acest lucru, reţine că masa de dimineaţă te protejează de probleme digestive, precum hiperaciditatea stomacală, ulcerul, gastrita, şi îţi dă energie pentru restul zilei.

Mănânci puţine alimente cu proteine, fibre şi grăsimi

De la micul dejun sănătos şi săţios, care previne pofta de dulciuri, nu lipsesc alimentele care conţin proteine. Dacă până acum mâncai doar cereale, adaugă şi lapte sau un ou, brânzeturi, pentru o masă nutritivă.

Şi fibrele îţi sunt necesare la prima masă a zilei, pentru a-ţi menţine starea de saţietate. Dacă micul tău dejun conţine alimente dulci, digestia va fi accelerată şi te vei simţi flămând într-un timp mai scurt. Pentru a combate acest efect alege alimente care conţin fibre, care se digeră lent, cum sunt cerealele integrale, seminţele.

Grăsimile sunt o componentă importantă a micul dejun, pentru că şi ele menţin saţietatea mai multe ore, deci nu te feri de iaurturile şi brânzeturile care conţin grăsimi. Dacă eşti la dietă de slăbit şi nu vrei să renunţi la lactatele fără grăsimi, mănâncă nuci la gustări, pentru a reduce pofta de mâncare.

Iei micul dejun prea târziu

Mănâncă în primele ore de la trezire! Amânarea micului dejun favorizează creşterea apetitului. Pregăteşte-l de seara şi asigură-te că îţi aduce un aport de 300-400 de calorii, pentru a-ţi da multă energie. Dacă urmează o zi solicitantă sau mergi la o sală de sport, asigură-ţi necesarul de carbohidraţi, fibre şi amino-acizi esenţiali, pe care-i procuri din cereale, lactate, ouă, brânzeturi, nuci, seminţe, fructe şi legume.