3 beneficii inedite ale consumului de bere

1 2 jpg jpeg

De-a lungul timpului, studiile internaţionale au demonstrat numeroase beneficii ale consumului moderat de bere, începând cu rehidratarea organismului după efort fizic, până la reducerea incidenţei ulcerului.

Cu toate aceastea, exist─â ┼či beneficii mai pu┼úin cunoscute, precum faptul c─â un consum moderat de bere poate contribui la cre┼čterea nivelului de aten┼úie ┼či poate favoriza memoria pe termen scurt, poate ├«mbun─ât─â┼úi vederea ┼či poate contribui la atenuarea episoadelor de insomnie.

,,Cercet─âtorii din ├«ntreaga lume sunt implica┼úi ├«n studii care demonstreaz─â beneficii ale consumului moderat de bere ├«n arii importante precum s─ân─âtatea inimii, a sistemului osos ┼či chiar ├«n cazul unor boli precum Alzheimer. Exist─â ├«ns─â ┼či beneficii mai pu┼úin cunoscute ale consumului moderat de bere, dar la fel de interesante ┼či importante. Acestea merit─â ├«ntreaga noastr─â aten┼úie ┼či nu fac dec├ót s─â ├«mbog─â┼úeasc─â lista de motive pentru care un consum moderat de bere poate face parte cu succes dintr-o diet─â s─ân─âtoas─âÔÇŁ, spune Corina Zugravu, pre┼čedintele Centrului de Studii despre Bere, S─ân─âtate ┼či Nutri┼úie.

Berea imbun─ât─â┼úe┼čte memoria ┼či nivelul de aten┼úie

Rezultatele unui studiu recent, realizat la nivel naţional, au arătat că un consum moderat de bere poate favoriza procesele de memorare, asigurând încorporarea datelor recente în memoria pe termen lung.

Cercet─âtorii au demonstrat, de asemenea, c─â berea amplific─â impactul amintirilor autobiografice pl─âcute asupra creierului. Mai mult, permite o cre┼čtere a utiliz─ârii dinamice a tuturor resurselor de aten┼úie ale sistemului nervos central.

Berea te ajut─â s─â scapi de insomnie

Te-ai pus de ceva timp ├«n pat ┼či nu reu┼če┼čti s─â adormi? ├Änainte de a apela la tot felul de medicamente... consum─â pu┼úin─â bere. Datorit─â hameiului folosit la fabricarea ei, consumul moderat de bere poate contribui la atenuarea episoadelor de insomnie.

Pe l├óng─â con┼úinutul s─âu de antioxidan┼úi, hameiul elibereaz─â ┼či o substan┼ú─â numit─â carbonil dimetilvinil, cunoscut─â pentru efectul sedativ ┼či de relaxare. Astfel, ├«n combina┼úie cu alte componente ale berii, precum vitamina B2 ┼či acidul nicotinic, hameiul ajut─â la o instalare mai rapid─â a st─ârii de somnolen┼ú─â.

Berea reduce riscul de probleme de vedere

Statul ├«ndelungat ├«n fa┼úa calculatorului, a ecranului telefonului mobil ┼či a televizorului afecteaz─â s─ân─âtatea ocular─â. De ajutor ├«n acest caz este chiar berea. Datorit─â con┼úinutului de antioxidan┼úi din hamei, efectul surprinz─âtor este de a reduce riscul apari┼úiei cataractei.

Studii internaţionale au arătat că în rândul persoanelor care au consumat cantităţi moderate de bere, s-au înregistrat cu până la 50% mai puţine cazuri de cataractă.