3 alimente care scad pofta de mâncare

1 2 jpg jpeg

Orzul

Un studiu recent de la Universitatea din Lund din Suedia a constatat că orzul scade apetitul şi reduce nivelul de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă un risc mai scăzut de diabet. În cadrul studiului, participanţii de vârstă au mâncat de trei ori pe zi, apoi s-a constatat o acceleraare a metabolismului.

Cercetatorii sugerează utilizarea de orz în salate, supe şi tocane ca alternativă la cartofi. Orzul este o bună sursă de fibre alimentare, ceea ce înseamnă că facilitează digestia.

Piperul roşu

Un condiment apreciat pentru gustul deosebit pe care îl dă mâncărurilor, piperul roşu este excelent pentru cei care vor să slăbească. Acesta duce la scăderea apetitului şi ajută şi la arderea caloriilor. Dacă îţi plac mâncărurile condimentate, este alegerea excelentă.

Carnea slabă

Alege carne slabă de pui, de vită sau de curcan, căci aceasta conţin proteine care contribuie la creşterea senzaţiei de saţietate. Totodată, proteinele din carne slabă ajută şi la dezvoltarea muşchillor. Poţi consuma 150 de grame de carne la grătar alături de legume: fasole verde, mazăre, broccoli, fasole. Salata verde este, de asemenea, o alegere excelentă.