3 alimente care îndepărtează pesticidele de pe fructe şi legume

1 2 jpg jpeg

Cum nu poţi să înfluenţezi în niciun fel folosirea excesivă a pesticidelor de fermieri, nu-ţi rămâne de ales decât să afli cum să cureţi corect alimentele de reziduuri chimice înainte să le consumi. Există variante sănătoase, ieftine şi rapide prin care să-ţi cureţi fructele şi legumele cumpărate de la piaţă.

Oţetul este un antimicrobian foarte bun şi unul dintre cele mai eficiente produse care poate elimina atât germenii cât şi pesticidele din produse.

Diluează 10% oţet în 90% apă şi pune fructele sau legumele în această soluţie. Las-o să acţioneze un timp. Amesteci din când în când, apoi clăteşti cu apă din abundenţă.

Un alt produs pe care sigur îl ai în casă şi care te poate ajuta să îndepărtezi pesticidele într-un mod eficient este bicarbonatul.

Pune într-un bol 3-4 pahare cu apă, apoi adaugă 4 linguri de bicarbonat de sodiu şi amestecă până când acesta se dizolvă. Pune fructele şi legumele în bol şi lasă-le să acţioneze 15 minute. După ce le scoţi, clăteşte-le şi şterge-le cu un prosop de hârtie.

Datorită puternicelor sale proprietăţi antiseptice, turmericul poate fi utilizat cu succes la îndepărtarea pesticidelor şi a germenilor de pe alimente.

Tot ce trebuie să faci este să pui 5 linguri de pudră de turmeric într-un vas cu apă în timp ce aceasta fierbe. După ce s-a răcit, adaugi legumele, fructele şi le laşi aproximativ 7 minute. Le treci apoi într-un bol cu apă curată.

Nu te mai teme de pericolul ascuns în coaja legumelor şi fructelor tale preferate! Cu ajutorul acestor 3 ingredinte de nelipsit din casa ta poţi să ai grijă şi mult de săntatea familiei tale.