3 alimente banale care, consumate în exces, pot fi nocive

1 2 jpg jpeg

Acum mai mult ca niciodată alimentaţia ar trebui să fie în centrul atenţiei tale. Chiar dacă la prima strigare micile tale plăceri culinare nu reprezintă un pericol pentru sănătatea ta, abuzul da. Iată o listă mai jos cu 3 cele mai banale alimente ce îţi pot pune sănătatea în pericol:

Cafeaua

2 jpg jpeg

Una dintre cele mai iubite licori, fără de care anumite persoane nu îşi pot începe ziua de lucru. Sigur ai auzit că orice ceaşcă de cafea trebuie băută cu un pahar de apă alături.

Deşi este o soluţie bună pentru a-ţi conferi un plus de energie, cafeaua consumată în exces poate pune în pericol sistemul cardio-vascular.

Renunţă la zahărul din cafea şi înceacă să nu depăşeşti un număr de maximum 2 cafele pe zi.

Nu uita de paharul de apă dimineaţa pe stomacul gol şi alege să îţi savurezi licoarea matinală doar după ce ai luat micul dejun, altfel te expui riscului de a suferi de boli ale stomacului în timp.

Deşi este un energiezant la îndemâna oricui, nu uita că totul are o limită mai ales când vine vorba de sănătatea ta. Excesul de cafea poate fi responsabil de stările tale de anxietate, prezenţa durerilor de cap, tremuratul mâinilor, dureri de stomac sau un somn deficitar noaptea.

Află cum îţi poţi menţine silueta cu ajutorul morcovului AICI

Mezelurile

2 jpg jpeg

Specialiştii şi nutriţioniştii au ajuns la părerea că această categorie de produse trebuie evitată pe cât posibil. Şi asta datorită faptului că o cantitate mare şi zilnică de carne procesată poate perturba buna funcţionare a sistemului digestiv.

Deshidratarea este o altă problemă, atunci când vine vorba despre produsele procesate, deoarece aceastea pot avea un nivel ridicat de sare ce poate afecta starea ta de sănătate.

În cazul în care nu poţi să renunţi definitiv la aceste produse, încearcă pe cât posibil să limitezi cantitatea, să bei ami multă apă şi pentru fiecare porţie consumată din aceste produse, consumă cel puţin o porţie de legume şi una de fructe proaspete zilnic.

Efecte mai puţin ştiute ale morcovului

2 jpg jpeg

Dacă vrei să ai vederea bună mănâncă morcovi! Aşa am tot auzit încă din copilărie, că această legumă este extremd e bogată în vitamine, minerale, microelemente benefice organismului uman. Într-adevar! Nimic mai adevărat, morcovul este indicat a fi consumat cu măsură la fel ca oricare alt aliment şi asta pentru că are un conţinut de betacaroten foarte ridicat.

Betacarotenul ajuns în organism se va transforma în vitamina A, iar această vitamină în exces devine un adevărat inamic pentru corpul uman.

Printre cele mai periculoase semnale ale excesului consumului de morcov se enumeră tremuratul mâinilor, durerile articulare, durerile de burtă, dureri frecvente de cap, greaţa sau diareea. Deşi straniu, unele dintre cele mai bune şi recomandate alimente pot deveni duşmani taciţi. Alege moderaţia în toate!