Vitaminele uleioase, răsfăţ pentru pielea ta

1 2 jpg jpeg

Vitaminele A şi E sunt ­două dintre substanţele necesare pentru sănătatea şi frumuseţea pielii, a părului şi a unghiilor. De aceea, ele sunt nelipsite din lista de ingrediente a multor produse cosmetice şi de îngrijire.

Un truc simplu prin care poţi beneficia de ele este să le adaugi în măştile şi în cremele pe care le foloseşti zilnic. Iată ce minuni mai pot face aceste vitamine pentru frumuseţea ta!

Hidratează în profunzime

Dacă vrei o piele de invidiat, hidratarea este o etapă pe ­care nu trebuie să o omiţi. Seara, după ce te-ai demachiat şi te-ai clătit cu apă călduţă, unge-te pe faţă şi pe gât cu uleiul dintr-o capsulă de vitamina E uleioasă pe care ai ţinut-o în apă caldă trei minute.

Lasă să acţio­neze acest ulei peste noapte, astfel îţi va hidrata în profunzime pielea. Dacă ai tenul gras, nu folosi această „reţetă” mai mult de două ori pe săptămână, pentru a nu încărca excesiv porii.

Medicul dermatolog Adina Dobriţoiu atrage atenţia că vitamina E uleioasă poate agrava acneea la persoanele predispuse, utilizarea sa fiind indicată în cazul pielii uscate.

Aşa «ştergi» ridurile!

Retinolul (forma activă a vitaminei A) stimulează producţia de colagen şi de elastină (constituenţi naturali ai pielii) şi accelerează reînnoirea celulelor cutanate.

„Aplicarea topică a vitaminei A poate fi folosită în acnee, în tratamentul ridurilor sau ca emolient pentru pielea uscată”, spune medicul Adina Dobriţoiu.

O bună mască antirid obţii amestecând un gălbenuş cu o linguriţă de iaurt şi cu 5 picături de vitamina A. Ţii masca pe faţă şi pe gât 20 de minute, după care clăteşti.

Mai poţi citi şi:

- Excesul de vitamina A dăunează sănătăţii

- Vrei să devii părinte? Ia vitamina E!

- Vitamina E protejează creierul după AVC

Soluţie naturală antivergeturi

Dacă ai aflat pe propria piele ce înseamnă vergeturile, ­este bine să ştii că le poţi trata cu creme pe care le poţi prepara uşor în casă. ­ Dacă eşti însărcinată, poţi preveni formarea vergeturilor masându-ţi blând abdomenul cu conţinutul unei capsule de vitamina E uleioasă.

Îţi mai poţi prepara acasă o loţiune antivergeturi din 4 linguri de ulei de măsline, o capsulă de vitamina E uleioasă, 4 linguri de gel de aloe vera şi o fiolă de elastină (le găseşti în magazinele cu produse naturiste).

Amesteci ingredientele, iar cu pasta obţinută masezi zonele afectate de vergeturi.

Remediu de folos dacă-ţi cade părul

Dacă eşti îngrijorată de ghemotocul de păr pe care îl scoţi zilnic din perie sau din pieptene şi nu ştii ce să mai încerci, iată o reţetă care chiar dă rezultate.

Ai nevoie de un gălbenuş, de o linguriţă de ulei de ricin, o linguriţă de ulei de măsline, 5 picături de vitamina A uleioasă şi de o linguriţă de tinctură de brusture.

Toate ingredientele se amestecă bine, iar loţiunea obţinută se aplică la rădăcina părului. Se acoperă cu un prosop şi se ţine 30 de minute, după care se spală cu şamponul obişnuit.

Masca trebuie să fie aplicată de două ori pe săptămână, timp de trei luni.

Ponturi «uleioase» de frumuseţe

Dacă ai tenul uscat, fă-ţi un demachiant din 10 ml de ulei de migdale amestecat cu 10 picături de vitamina A uleioasă.

Vrei gene lungi? Unge-le cu conţinutul unei capsule de vitamina E uleioasă.

Buzele tale nu se vor mai crăpa dacă le masezi cu câteva picături de vitamina A uleioasă.