VIDEO: «Vreau unghii mai rezistente!»

1 2 jpg jpeg

Pilă de carton, nu de metal

Presiunea exercitată de unghieră poate duce la crăparea unghiei. Mai ales dacă ai unghii casante, foloseşte pila, pe care o manevrezi doar într-un singur sens, pentru a evita exfolierea.

Alege pila de plastic, de carton sau de lemn, mai blânde decât cea de metal. Când este necesară tăierea unghiilor cu unghiera, fă acest lucru după baie, pentru că unghiile sunt mai moi, iar riscul de a se crăpa este mai mic.

Foloseşte dizolvant fără acetonă

Dacă ai unghii fragile, poţi da vina pe dizolvantul cu acetonă, care, în plus, le şi usucă. Alege dizolvantul fără acetonă, pe bază de uleiuri, care, pe lângă faptul că îţi îndepărtează oja, îţi hidratează unghiile.

De asemenea, alege oja bio, care, chiar dacă este puţin mai scumpă, nu conţine substanţe toxice, prezente în lacurile de unghii obişnuite.

Nu tăia cuticulele!

Pentru că sunt o barieră împotriva bacteriilor, cuticulele nu trebuie să fie tăiate cu forfecuţa, ne sfătuieşte medicul Oana Clătici. Dacă faci asta, te poţi alege cu infecţii ale unghiilor.

Cel mai bine este să le îndepărtezi cu ajutorul unor produse-tratament, pe care le poţi aplica săptămânal. După ce se lasă câteva minute să se înmoaie sub acţiunea cremei, cuticulele se împing uşor cu un beţişor de lemn.

Aşa eviţi colţurile încarnate!

Tăierea incorectă a unghiilor, mai ales a celor de la picioare, este principala cauză a unghiilor încarnate.

„În cazul tendinţei de încarnare a unghiei (în special la degetul mare de la picior), se recomandă să lăsaţi colţurile netăiate (nu le rotunjiţi)”, recomandă medicul Oana Clătici. Dacă ai diabet sau tulburări de circulaţie, ai un risc mai mare de a face această complicaţie.

Manichiura acasă te fereşte de infecţii

Dacă mergi la salon pentru a-ţi face manichiura şi pedichiura, trebuie să ştii că te poţi alege cu diverse infecţii, de la cele micotice, până la cele grave (HIV sau hepatitele B şi C).

Mai sănătos e să faci acasă această operaţiune. Înmoaie-ţi 5 minute unghiile în apă caldă cu săpun, apoi aplici crema contra cuticulelor, după care le împingi uşor.

Hidratează-ţi unghiile cu cremă specială. Ideal este ca înainte de aplicarea ojei să foloseşti şi o loţiune-tratament.