VIDEO: Secretele epilării cu ceară

1 2 jpg jpeg

Cum procedezi? În primul rând, priveşte-ţi atent pielea. Există erupţii sau iritaţii pe zona ce urmează să fie epilată? Dacă da, atunci amâna un pic operaţiunea. De asemenea, evită să pui ceară direct pe aluniţe sau negi. Vrei să mai temperezi un pic durerea? Atunci nu te epila în săptămâna de dinaintea ciclului menstrual. Lasă părul să crească suficient Răbdarea este o virtute (şi) în acest caz, cu atât mai mult cu cât epilarea cu ceară va fi ineficientă şi dureroasă dacă firele de păr nu au crescut suficient. Apoi, fii atentă la părul zonei pe care doreşti să o epilezi. Dacă acesta este prea scurt, ceara nu va putea să-l apuce; dacă este prea lung, este mult mai probabil să se rupă, mai sus de rădăcină, şi procesul să fie mult mai dureros. Lungimea optimă este între 13-19 mm. Pregăteşte-ţi pielea Foliculii moi eliberează părul mai uşor. Aşa că, pentru a face din epilarea cu ceară o experienţă cât de cât suportabilă, ai grijă să exfoliezi pielea şi să aplici apoi o cremă hidratantă, pentru a înmuia foliculii de păr. Exfolierea va îndepărta celulele moarte şi desfundă porii, prin eliberarea firelelor de păr crescute sub piele. Ia un antiinflamator Cu aproximativ 30 de minute înainte de epilarea cu ceară, ai putea lua un anti-inflamator (cum este ibuprofenul). Acesta va reduce durerea şi îţi va proteja pielea de posibile umflături.

Dacă eşti mai sensibilă şi nu suporţi durerea, încearcă o cremă cu efect de uşoară „anesteziere”. Citeşte instrucţiunile produsului respectiv, pentru a te asigura că nu eşti alergică la anumite ingrediente ale acestuia.

Foloseşte aloe vera sau cortizon imediat după, pentru a calma orice roşeaţă sau iritaţii. Nu merge la plajă sau la sală imediat după epilare. Pielea ta are nevoie de timp ca să se calmeze după „trauma” suferită, iar sudoarea şi căldura nu vor ajuta în acest sens!

Anumite medicamente pot provoca o sensibilitate suplimentară sau pot fi chiar periculoase atunci când sunt combinate cu ceară:

- antibioticele administrate pe cale orală provoacă sensibilitate; aşteaptă până după terminarea tratamentului pentru a te epila fără riscuri

- retinolul - stopează administrarea lui cu cel puţin o săptămână înainte de epilarea cu ceară.