VIDEO: Pregăteşte-te de plajă!

1 2 jpg jpeg

Săptămânal, o mască hrănitoare

Din cauza căldurii şi a prafului, în perioada estivală pielea poate avea mai mult de suferit: porii se dilată, apare excesul de sebum şi tenul capătă un aspect mai gras şi iritat. De aceea, nu trebuie să neglijezi curăţarea din timp a tenului.

Este bine să repeţi procedeul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Fii atentă atunci când alegi demachiantul, deoarece trebuie să se potrivească tipului tău de ten. Ulterior, foloseşte o loţiune tonică.

Următorul pas este exfolierea. Foloseşte scrubul (gomajul) o dată sau de două ori pe lună, iar măştile pentru revitalizarea tenului le poţi aplica săptămânal. Nu uita să-ţi hidratezi tenul cu ajutorul unei creme care să se potrivească tipului tău de ten (normal, gras, uscat, mixt şi sensibil), cât şi vârstei.

Optează pentru o cremă cu textură uşoară (pe bază de apă), astfel vei evita aspectul uleios şi lucios al pielii. Foarte important, încă de pe acum ar fi bine să foloseşti creme cu protecţie împotriva razelor soarelui. Alege o cremă cu factor de protecţie UV de minimum 25.

Pont: Un pulverizator cu apă termală îţi va fi de ajutor. Aplicând-o din când în când pe faţă, te vei simţi revigorată, iar pielea va fi mai fermă.

Răsfăţ cu aromă de trandafiri

Confecţionează dintr-o bucată de pânză un săculeţ, pune în el petale de trandafiri şi leagă-l cu un şnur. Pune săculeţul în apa de baie, sub jet puternic. Adaugă şi câteva picături de ulei esenţial de trandafir. Rezultatul? O piele regenerată şi catifelată.

Trucuri pentru un păr sănătos

Datorită expunerii prelungite la soare, părul este mai sensibil vara. De aceea, este bine să-l „fortifici” din timp. Indiferent de situaţie, alege produse potrivite tipului tău de păr.

Pentru un luciu natural, aplică săptămânal o mască nutritivă sau un balsam hidratant. Vara, firul de păr are tendinţa de a se usca şi mai mult, de aceea evită uscătorul de păr, ondulatorul şi placa încă de pe acum.

O altă metodă de refacere a părului este şi tunsul (doar vârfurile). Dacă părul tău este uscat, alege şampoanele regenerante.

Sfat: Optează pentru un spray de păr cu filtru UV, astfel îl vei proteja de razele soarelui. Nu ezita să porţi o pălărie sau o eşarfă la ieşirea din casă.

SPA la tine acasă

Şi pielea corpului trebuie îngrijită şi pregătită pentru venirea verii. După spălare, cu ajutorul cremelor şi al loţiunilor speciale, exfoliază-ţi întregul corp, o dată sau de două ori pe lună, insistând pe zonele cu probleme (coate, genunchi, călcâie).

Astfel, pielea ta va fi pregătită pentru un bronz care să reziste toată vara. După exfoliere, aplică o cremă sau un ulei intens hidratant, pentru un plus de elasticitate şi pentru un aspect cât mai frumos şi sănătos.

Nu uita!: Trebuie să-ţi hidratezi intens zonele-problemă, precum călcâiele, cu creme speciale.

Casiana Ştefan, cosmeticiană Salon Blues Line

Îngrijirea tenului, zilnică

Pentru pregătirea pielii de vară, trebuie să ţinem seama de câteva aspecte. Printre acestea, se numără: curăţarea tenului, exfolierea şi hidratarea pielii. Îngrijirea zilnică a tenului şi a corpului trebuie combinată însă cu un regim alimentar sănătos.

Ingredientele naturale sunt printre cele mai indicate pentru a face o mască pentru ten: argila, uleiul de măsline, banana şi iaurtul.

Pentru a-ţi revitaliza tenul, poţi face un cocktail din aceste ingrediente, după preferinţă. În plus, dacă ai un ten gras sau mixt adaugă şi câteva picături de suc de portocale.