VIDEO: Părul ca-n reclame are tainele lui

1 2 jpg jpeg

Părul tău se îngraşă a doua zi după spălare? Nu, nu este cazul să-l speli mai des, ci să-ţi faci un program mai „riguros” de igienă.

Obişnuieşte-te să-l speli cel mai devreme la două zile. Bineînţeles, îl vei ajuta şi tu cu şamponul şi cu balsamul potrivite, cumpărate de la farmacie.

Balsamul trebuie să fie aplicat doar pe jumătate din lungimea părului, înspre vârfuri. La sfârşit, clăteşte-ţi bine părul cu apă rece timp de 35-45 de secunde.

Astfel se vor închide cuticulele, iar firele vor rămâne hidratate de la balsam. Pentru a usca părul, tamponează-l uşor şi înfăşoară-l într-un prosop moale.

Pont: După spălare, încearcă să laşi părul să se usuce în voie, fără să foloseşti uscătorul de păr. Temperaturile ridicate pot duce la despicarea vârfurilor.

Faţa de pernă, din satin

Alege o perie bună, care să te ajute să îndepărtezi praful, lăsând părul curat. Spre deosebire de pieptene, peria ajută la îmbunătăţirea circulaţiei la nivelul scalpului.

Periază părul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Periajul îl poţi face în toate direcţiile, pentru a repartiza uniform uleiurile naturale ale părului.

Alege o faţă de pernă din mătase sau din satin. Astfel părul nu se va mai încurca la fel de mult. Feţele de pernă din bumbac pot absorbi uleiurile din păr, lăsându-l fără strălucire.

Prins prea strâns, elasticul de păr duce la ruperea firelor de păr. Pentru a prinde părul, încearcă mai degrabă o clamă sau o bentiţă.

2 jpg jpeg

Specialistul Click! Sănătate vă sfătuieşte

Dr. Oana Clătici, medic primar dermatolog Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

2 jpg jpeg

Piaptănă-te înainte să te speli pe cap

Pentru a ne spăla corect părul, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să-l periem înainte de a-l uda.

Şamponul se aplică pe scalp şi nu pe capetele firelor, altfel riscăm să uscăm firele de păr.

De obicei, este nevoie să ne şamponăm de două ori consecutiv : prima şamponare îndepărtează sebumul, impurităţile şi produsele cosmetice folosite.

A doua şamponare este menită să trateze firul de păr. Realizezi masajul uşor, de la creştet spre ceafă, folosind buricele degetelor, şi nu unghiile. Adoptaţi şi un stil de viaţă echilibrat! Stresul şi lipsa activităţii fizice pot dăuna sănătăţii părului.