VIDEO: Întinereşte-ţi tenul cu citrice!

1 2 jpg jpeg

Citricele sunt o importantă sursă de vitamina C, esenţială pentru sănătatea pielii. Nelipsită din multe creme, vitamina C este implicată în sinteza colagenului.

Acesta este o proteină care asigură elasticitatea şi fermitatea tegumentului, previne ridurile, ajută cicatrizarea şi are o importantă valoare antioxidantă.

Fie că le consumi ca atare, fie că le aplici direct pe piele sau le foloseşti pentru măşti cosmetice, citricele pot deveni aliatul frumuseţii tale.

Lămâia, tonică pentru piele

Bogată în enzime care pot îndepărta celulele moarte de pe piele, lămâia este o soluţie tonică excelentă.

Dacă ai tenul gras, aplică zeama stoarsă de la o lămâie pe porţiunile lucioase, astfel previi producerea coşurilor şi a punctelor negre.

Ai pori dilataţi? Bate un albuş şi amestecă-l cu 5 picături de zeamă de lămâie. Lasă amestecul pe faţă 15 minute, apoi clăteşte.

Dacă ai tenul uscat, îţi poţi prepara săptămânal o mască din 3 linguriţe de suc de lămâie, 3 linguriţe de miere şi jumătate de linguriţă de pastă de varză (pisezi o foaie de varză fiartă). Amesteci, laşi pasta pe faţă 10 minute, apoi clăteşti.

Contra ridurilor, amestecă o linguriţă de miere cu 5 picături de zeamă de lămâie şi cu 5 picături de ulei de migdale dulci (de la magazinele cu produse naturale). Laşi masca pe faţă 20 de minute, după care clăteşti cu apă.

Portocalele combat acneea

Din portocale poţi încerca un remediu cosmetic la-ndemână contra acneei.

Dai coaja unei portocale pe răzătoarea mică şi amesteci cu puţină apă, până obţii o pastă, pe care o aplici pe leziunile acneice.

Această pastă o foloseşti zilnic, până la vindecare. Masca este potrivită şi dacă ai tenul gras (o aplici săptămânal, 20 de minute), pentru că dă luminozitate tenului şi reduce excesul de sebum.

Contra oboselii tenului, stoarce două portocale, iar sucul obţinut îl pui în tăviţele de gheaţă şi le dai la congelator. Atunci când oboseala ţi se „citeşte” pe chip, aplică pe faţă un cub cu suc de portocală.

Tenul tău va arăta impecabil şi dacă îi aplici săptămânal un gomaj pe bază de citrice.

Amestecă o lingură de miere cu 2 linguriţe de zahăr şi cu sucul obţinut de la o jumătate de portocală.

Grepfrutul te înviorează

Ai nevoie de 3 linguriţe de făi­nă de ovăz, 2 linguriţe de pătrunjel bine fărâmiţat, o ceaşcă cu suc de grepfrut şi trei picături de ulei de măsline.

Amestecă făina de ovăz cu pătrunjelul, apoi adaugă câte puţin suc de grepfrut, până obţii o pastă, pe care o laşi să se omogenizeze timp de 5 minute.

O aplici apoi pe faţă şi o laşi 15 minute, după care clăteşti cu apă călduţă.

Hrăneşte-ţi pielea cu mandarine

Amesteci o lingură de suc de mandarine cu 2 linguri de miere, laşi pasta obţinută pe faţă 10 minute, apoi aplici crema de faţă obişnuită.

Pentru exfolierea corpului, ai nevoie de o ceaşcă de sare de mare, una de ulei de măsline şi de 2 linguri de suc de mandarine.

Amesteci totul, după care masezi cu mişcări circulare.

5 probleme, o soluţie: lămâia

Dinţi îngălbeniţi: după periaj, spală dinţii cu o pastă obţinută din sucul unei lămâi, o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi una de sare.

Mătreaţă: în apa de clătit, adaugă o ceşcuţă cu suc de lămâie.

Păr lipsit de strălucire: înainte de spălarea părului, aplică timp de o oră o mască preparată dintr-o ceaşcă de ulei de măsline, o linguriţă de miere şi 3 linguriţe de suc de lămâie.

Unghii casante: ţine-ţi unghiile în suc de lămâie, timp de 10 minute.

Călcâie aspre: ţine picioarele într-un lighean cu apă călduţă, în care ai pus o ceşcuţă cu suc de lămâie.