VIDEO: Cum să-ţi faci propriul balsam de buze în casă

1 2 jpg jpeg

Şi buzele au nevoie de o îngrijire specială pe perioada sezonului rece. Acum, ele se usucă şi se crapă mai repede, de aceea trebuie să le hidratezi.

Pentru a evita substanţele nocive din unele produse din comerţ şi pentru a te bucura de aroma preferată, poţi prepara în casă balsam sau luciu.

Cacao, pentru buze catifelate

Ai nevoie de o lingură de ceară de albine rasă, o linguriţă de cacao pudră, jumătate de linguriţă de miere, 3 picături de ulei esenţial de mentă, 1-2 capsule de vitamina E, jumătate de linguriţă de unt de shea.

Dacă preferi nuca de cocos, mai poţi adăuga şi jumătate de linguriţă de ulei de nucă de cocos. Pune într-un vas cu fund dublu untul de shea, adaugi uleiul de nucă de cocos, laşi la foc mic 20 de minute şi amesteci din când în când.

Adaugă şi ceara de albine, iar când toate s-au topit, iei de pe foc şi adaugi uleiul esenţial de mentă, pudra de cacao, mierea şi vitamina E. Amesteci şi pui compoziţia în cutii mici, după care le laşi la rece.

Mierea hidratează eficient

Dacă buzele tale sunt uscate aproape tot timpul, poţi opta pentru balsamul pe bază de miere şi ceară de albine. Ai nevoie de 10 g de ceară de albine, 30 ml de ulei de jojoba (sau de migdale) şi o linguriţă de miere.

Pui ceara şi uleiul de jojoba la bain-marie până se formează un lichid limpede, după care încălzeşti un pic mierea şi o adaugi peste ceara de albine şi ulei. Amesteci toate ingredientele până se răceşte complet compoziţia, după care o pui în cutiuţe mai mici. Astfel, buzele tale vor deveni moi şi catifelate.

Trucuri pentru îngrijirea buzelor

- Dacă vrei buze catifelate, în fiecare dimineaţă masează-le cu o periuţă de dinţi moale.

- Pentru a preveni uscarea buzelor, aplică de două ori pe săptămână miere (poţi adăuga şi propolis) şi masează uşor până intră în piele.

- Unge-ţi seara buzele cu lapte degresat.

- Remediu pentru buzele crăpate sunt şi feliile de castravete, smântâna şi untul fără sare.

- Vitamina E este un bun tratament pentru buzele uscate. Perforează capsula şi aplică pe buze.