VIDEO: Cele mai bune trucuri contra celulitei

1 2 jpg jpeg

Cunoscută şi sub denumirea de „coajă de portocală“ sau „fagure de miere“, atunci când ajunge la un stadiu mai avansat, celulita se întâlneşte mai frecvent în jurul şoldurilor şi al feselor, dar poate fi găsită şi la nivelul sânilor, abdomenului inferior şi partea superioară a braţelor. Aceasta poate afecta atât femeile plinuţe, cât şi pe cele mai suple. O dietă dezechilibrată, stresul, fumatul, curele drastice şi anticoncepţionalele se numără printre cauzele apariţiei celulitei.

Primul pas în lupta împotriva celulitei este schimbarea regimului alimentar. O dietă bogată în antioxidanţi (legumele şi fructele roşii şi portocalele, ceaiul verde) luptă împotriva radicalilor liberi, responsabili de apariţia celulitei.

Consumul unei cantităţi mari de sare, zaharuri şi grăsimi şi puţine fibre înrăutăţesc aspectul de „coajă de portocală“ a pielii, de aceea e bine să le eviţi. Excesul de sare contribuie la retenţia apei, unul dintre factorii care declanşează apariţia celulitei. Redu şi consumul de produse rafinate, concentrându-te mai mult pe carnea slabă, fructe, legume şi cereale.

Cum te ajută masajul

Masajul anticelulitic dă rezultate foarte bune, stimulând circulaţia sangvină şi limfatică, eliminând toxinele şi apa în exces din ţesuturi. Astfel, nu numai că se estompează celulita, dar pielea devine mai fermă şi mai elastică, iar muşchii se tonifică. Se poate ca masajul anticelulitic să ţi se pară dureros.

Intensitatea acestuia se poate ajusta în funcţie de rezistenţa fiecăreia, ca să nu apară vânătăi. Chiar şi la o intensitate mică, masajul ar putea fi greu de suportat în timpul menstruaţiei. De aceea, se recomandă să începi masajul după primele două zile. Masajul anticelulitic este contraindicat femeilor care suferă de boli de piele şi de varice.

Mişcarea are efect benefic

Activitatea fizică este cea mai eficientă metodă prin care poţi reduce celulita. Pe lângă faptul că are un rol important în pierderea grăsimilor, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, cu efecte vizibile asupra pielii. Dacă ai problem cu circulaţia, evită să porţi haine strâmte pe talie şi pe picioare şi nu face băi şi duşuri fierbinţi, deoarece dilată venele.

Totodată, poţi ajuta sistemul limfatic să scape de toxine masându-ţi picioarele şi coapsele cu o perie de corp. De asemenea, numeroase exerciţii sunt bune pentru stimularea metabolismului şi arderea grăsimilor şi nu trebuie să mergi la sală ca să fii activă. Mersul rapid pe jos sau cu bicicleta şi înotul sunt doar câteva metode prin care poţi să scapi de grăsimi, care amplifică aspectul de celulită. Totodată, este recomandat să mergi cât poţi de mult.

Nu lua liftul, chiar dacă stai la etajul 8. Încearcă, cel puţin de 3 ori pe săptămână, să-ţi rezervi timp să faci sport. Dacă te decizi să faci exerciţii acasă, este bine să alergi pe loc timp de 10 minute înainte să te apuci de exerciţii. Aceasta va ţine loc de încălzire.

Nu uita de apă

Un regim de viaţă sănătos nu te scapă de celulită, dar te ajută s-o ţii sub control. Bea 2 l de apă în fiecare zi, pentru a-ţi hidrata pielea. Pe lângă apă, este indicat să bei suc de afine şi să mănânci pepene verde. Acestea au efect diuretic şi consumul lor îţi vor detoxifica organismul. Renunţă la cafea şi la alcool. Acestea te deshidratează şi vei acumula toxine, care agravează celulita.

Încearcă şi împachetările

De ajutor pentru a reduce celulita sunt împachetările cu zaţ de cafea şi ulei de măsline. Pentru acestea foloseşte de fiecare dată un zaţ de cafea cald şi proaspăt. Nu-l să se înmoaie în apă pentru o perioadă lungă de timp şi nici să se ardă.

Încălzeşte uleiul de măsline, amestecă-l cu zaţul de cafea, aplică pe zonele problematice şi împachetează apoi cu folie alimentară. Lasă să acţioneze 15-30 minute, după care fă un duş. Cu aceste împachetări corpul se va tonifia şi va fi mai ferm.