VIDEO: Aşa îţi îngrijeşti pielea în sezonul rece!

1 2 jpg jpeg

Demachiant nutritiv

Îţi poţi curăţa tenul cu un demachiant nutritiv, acum mai mult decât de obicei, pentru a îndepărta machiajul, fără a lăsa tenul uscat. Oricum frigul de afară şi umiditatea pot afecta destul de mult tenul pe parcursul anotimpului rece.

Schimbă crema de faţă

Dacă vara optăm pentru cremele pe bază de apă tocmai pentru a evita aspectul lucios al tenului, pe timpul iernii sunt recomandate cremele mai dense, bogate în vitamine. Nu uita însă că trebuie folosită tipul de cremă care să corespundă cu tenul tău. Gelul de duş şi chiar crema pe care o aplici după trebuie să hidrateze corespunzător. O dată la o săptămână poţi apela şi la o mască cu vitamine.

Duşul cu apă caldă

Chiar dacă duşul cu apă fierbinte pare soluţia perfectă pentru a te încălzi iarna, nu uita că apa fiebinte poate afecta pielea corpului, în special cea uscată. În schimb, duşurile călduţe sunt ideale.

Evită produsele de îngrijire a părului cu alcool

Frigul de afară ,,dă de furcă” nu numai pielii, ci şi părului. Specialiştii în domeniu recomadă evitarea produselor pentru coafură care au în conţinutul lor alcool. Atunci când alcoolul se evaporă, părul va avea mai mult de suferit. În contact cu aerul rece de afară, părul se va usca mai mult.

Crema pentru mâini

Cu mănuşi sau fără? Spre deosebire de sezonul cald, pe timpul iernii alege pentru îngrijirea mâinilor tale cremele pe bază de glicerină, unt de shea, minerale sau ulei de arbore de ceai. Hidratează corespunzător mâinile şi picioare şi nu uita că mănuşile te vor proteja de frig, dar sunt şi o barieră în calea umidităţii.