VIDEO: 5 alimente care au grijă de tenului tău

1 2 jpg jpeg

1. Sucul de lămâie redă strălucire tenului

Sucul acrişor nu este doar un aliat al frumuseţii pielii, ci şi un bun tratament. Fiind un antiseptic natural, sucul de lămâie poate vindeca multe dintre problemele pielii: cicatrici, acnee, eczeme, pete maronii care pot apărea în urma expunerii la soare.

Bogat în vitamina C, postasiu, magneziu si vitamina B6, sucul de lămâie ajută la regenerarea celulelor pielii, astfel încât tenul îşi va recăpăta aspectul catifelat, dar şi strălucirea dorită.

Sucul acrişor ajută şi la prevenirea apariţiei ridurilor. Vitamina C ajută la producerea de colagen, care îi conferă pielii elasticitate, supleţe şi fermitate. După ce storci sucul dintr-o lămâie, aplică-l pe ten şi lasă-l 2-3 minute să acţioneze, după care te clăteşti cu apă călduţă.

2. Ouăle hidratează în profunzime

Folosite la prepararea măştilor pentru ten ouăle aduc beneficii pielii datorită grăsimilor din conţinut. Masca cu albuş ajută la micşorarea porilor, tratarea pungilor de sub ochi, dar şi la corectarea ridurilor fine.

Aplici albuşul pe ten şi îl laşi să se usuce (aproximativ 10-15 minute), după care clăteşti tenul cu apă caldă din abundenţă. Măştile cu ou ajută la hidratarea şi întinerirea pielii.

3. Miere pentru o piele suplă

Mierea este folosită în ritualul de înfrumuseţare a pielii încă din cele mai vechi timpuri. Pe lângă faptul că este un aliat în lupta cu acneea, mierea hidratează corespunzător pielea şi o lasă moale şi suplă.

Poţi folosi mierea în combinaţie cu alte preparate la pregătirea măştilor, fie o poţi aplica direct pe piele, după care o laşi timp de cinci minute să se usuce. Clăteşte tenul cu apă călduţă şi lasă-l să se usuce în voie.

4. Căpşunile revitalizează tenul

O încântare şi pentru papilele gustative, căpşunile pot juca rolul unei loţiuni puternice de curăţare a tenului. Cu un conţinut bogat în vitamina C şi antioxidanţi, căpşunile îngrijesc corespunzător tenul: reduc cearcănele, hidratează şi ajută la întinerirea celulelor pielii.

Dacă nu vrei să prepari o mască din mai multe ingrediente, cea mai simplă modalitate este de a sfărâma câteva căpşuni şi de a le aplica direct pe piele. Lasă să acţioneze fructele aproximativ 15-20 de minute, după care clăteşti bine tenul cu apă caldă. Dacă nici pentru acest procedeu nu ai timp la dispoziţie, atunci taie fructul în două şi masează uşor tenul, astfel încât să acoperi toate zonele.

5. Castravetele, loţiune de curăţare pentru ten

Dintre legume, castravetele are proprietăţi extraordinare când vine vorba de îngrijirea tenului. De unde şi arhicunoscuta imagine a unei femei cu felii de castravete aplicate pe ambii ochi.

Măştile cu castravete ajută la hidratarea tenului, la curăţarea lui, dar şi la catifelarea pielii. Măştile cu castravete sunt de ajutor şi când vine vorba de calmarea iritaţiilor pielii, dar şi altor tipuri de eczeme.

Curăţă castravetele de coajă şi dă-l prin răzătoarea mică. Aplică pulpa pe ten, lasă să acţioneze 20 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă.