VIDEO: 5 alimente care au grij─â de tenului t─âu

1 2 jpg jpeg

1. Sucul de lămâie redă strălucire tenului

Sucul acri┼čor nu este doar un aliat al frumuse┼úii pielii, ci ┼či un bun tratament. Fiind un antiseptic natural, sucul de l─âm├óie poate vindeca multe dintre problemele pielii: cicatrici, acnee, eczeme, pete maronii care pot ap─ârea ├«n urma expunerii la soare.

Bogat ├«n vitamina C, postasiu, magneziu si vitamina B6, sucul de l─âm├óie ajut─â la regenerarea celulelor pielii, astfel ├«nc├ót tenul ├«┼či va rec─âp─âta aspectul catifelat, dar ┼či str─âlucirea dorit─â.

Sucul acri┼čor ajut─â ┼či la prevenirea apari┼úiei ridurilor. Vitamina C ajut─â la producerea de colagen, care ├«i confer─â pielii elasticitate, suple┼úe ┼či fermitate. Dup─â ce storci sucul dintr-o l─âm├óie, aplic─â-l pe ten ┼či las─â-l 2-3 minute s─â ac┼úioneze, dup─â care te cl─âte┼čti cu ap─â c─âldu┼ú─â.

2. Ouăle hidratează în profunzime

Folosite la prepararea m─â┼čtilor pentru ten ou─âle aduc beneficii pielii datorit─â gr─âsimilor din con┼úinut. Masca cu albu┼č ajut─â la mic┼čorarea porilor, tratarea pungilor de sub ochi, dar ┼či la corectarea ridurilor fine.

Aplici albu┼čul pe ten ┼či ├«l la┼či s─â se usuce (aproximativ 10-15 minute), dup─â care cl─âte┼čti tenul cu ap─â cald─â din abunden┼ú─â. M─â┼čtile cu ou ajut─â la hidratarea ┼či ├«ntinerirea pielii.

3. Miere pentru o piele supl─â

Mierea este folosit─â ├«n ritualul de ├«nfrumuse┼úare a pielii ├«nc─â din cele mai vechi timpuri. Pe l├óng─â faptul c─â este un aliat ├«n lupta cu acneea, mierea hidrateaz─â corespunz─âtor pielea ┼či o las─â moale ┼či supl─â.

Po┼úi folosi mierea ├«n combina┼úie cu alte preparate la preg─âtirea m─â┼čtilor, fie o po┼úi aplica direct pe piele, dup─â care o la┼či timp de cinci minute s─â se usuce. Cl─âte┼čte tenul cu ap─â c─âldu┼ú─â ┼či las─â-l s─â se usuce ├«n voie.

4. C─âp┼čunile revitalizeaz─â tenul

O ├«nc├óntare ┼či pentru papilele gustative, c─âp┼čunile pot juca rolul unei lo┼úiuni puternice de cur─â┼úare a tenului. Cu un con┼úinut bogat ├«n vitamina C ┼či antioxidan┼úi, c─âp┼čunile ├«ngrijesc corespunz─âtor tenul: reduc cearc─ânele, hidrateaz─â ┼či ajut─â la ├«ntinerirea celulelor pielii.

Dac─â nu vrei s─â prepari o masc─â din mai multe ingrediente, cea mai simpl─â modalitate este de a sf─âr├óma c├óteva c─âp┼čuni ┼či de a le aplica direct pe piele. Las─â s─â ac┼úioneze fructele aproximativ 15-20 de minute, dup─â care cl─âte┼čti bine tenul cu ap─â cald─â. Dac─â nici pentru acest procedeu nu ai timp la dispozi┼úie, atunci taie fructul ├«n dou─â ┼či maseaz─â u┼čor tenul, astfel ├«nc├ót s─â acoperi toate zonele.

5. Castravetele, loţiune de curăţare pentru ten

Dintre legume, castravetele are propriet─â┼úi extraordinare c├ónd vine vorba de ├«ngrijirea tenului. De unde ┼či arhicunoscuta imagine a unei femei cu felii de castravete aplicate pe ambii ochi.

M─â┼čtile cu castravete ajut─â la hidratarea tenului, la cur─â┼úarea lui, dar ┼či la catifelarea pielii. M─â┼čtile cu castravete sunt de ajutor ┼či c├ónd vine vorba de calmarea irita┼úiilor pielii, dar ┼či altor tipuri de eczeme.

Cur─â┼ú─â castravetele de coaj─â ┼či d─â-l prin r─âz─âtoarea mic─â. Aplic─â pulpa pe ten, las─â s─â ac┼úioneze 20 de minute, dup─â care cl─âte┼čte cu ap─â c─âldu┼ú─â.