Vergeturi? Iată cum le poţi estompa!

1 2 jpg jpeg

Nepl─âcere specific─â mai ales femeilor, vergeturile apar din cauza diminu─ârii fibrelor de colagen ┼či de elastin─â din piele. Vergeturile sunt mai frecvente ├«n anumite perioade de modific─âri ale texturii pielii, cum sunt adolescen┼úa ┼či sarcina, dar ┼či atunci c├ónd survin fluctua┼úii de greutate (├«ngr─â┼čarea sau sl─âbirea brusc─â).

La ├«nceput, au culoarea violacee (6-12 luni), dup─â care cap─ât─â o nuan┼ú─â sidefat─â (cele mai vechi de un an), prezent├óndu-se, de cele mai multe ori, sub forma unor cicatrici liniare. Cel mai adesea, vergeturile apar pe ┼čolduri, coapse, pe fese ┼či ├«n zona s├ónilor. Iat─â la ce po┼úi recurge pentru a sc─âpa de ele!

L aserul

├Än vergeturile de mici dimensiuni, aflate ├«n stadii incipiente, laserul este o op┼úiune potrivit─â de tratament. Undele laser ac┼úioneaz─â prin sinteza de colagen ┼či elastin─â, ceea ce favorizeaz─â refacerea ┼úesuturilor, reduc├ónd, ├«n acela┼či timp, ┼či inflama┼úia ┼či ro┼čea┼úa. Pentru vergeturile mai vechi (alb-sidefii), sunt indicate laserul frac┼úional ┼či peeling-ul laser.

Prin laserul frac┼úional, se stimuleaz─â regenerarea ┼úesuturilor, pielea rec─âp─ât├óndu-┼či fermitatea. De pild─â, cu ajutorul laserului ProFrac┼úional se pot face microexcizii la nivelul ┼úesuturilor, astfel fiind ├«ndep─ârtate por┼úiunile lezate de la nivelul pielii. Prin tehnologia care combin─â laserul frac┼úional ┼či radiofrecven┼úa se ob┼úin rezultate bune ├«n tratarea vergeturilor, av├ónd ca rezultat ├«ntinerirea ┼či regenerarea pielii.

Prin peeling-ul laser, se stimuleaz─â fibroblastul (celula generatoare de colagen ┼či elastin─â), pielea fiind regenerat─â din profunzime, iar aspectul vergeturilor este atenuat.

Mezote rapia

Procedura presupune injectarea la nivelul dermului a unui coctail de substan┼úe care au ca efect refacerea ┼úesutului conjunctiv. Printre acestea se num─âr─â proteinele, enzimele, acidul hialuronic, oligoelementele (zinc, fier, cupru), antioxidan┼úi, colagen ┼či elastin─â. Pentru rezultate mai bune, mezoterapia se poate asocia cu tratamentul cu lumin─â intens pulsat─â (IPL).

Peeling-ul c hi mic

Îndepărtează straturile superficiale ale pielii, stimulând sinteza de colagen. Astfel, pielea capătă un aspect ferm, iar vergeturile sunt estompate.

Micropigmentarea

Prin această procedură, vergeturile alb-sidefii se pigmentează cu nuanţe asemănătoare pielii, ceea ce ajută la reducerea vizibilităţii lor.

Roller-ele dermatologice

Aceste dispozitive de unic─â folosin┼ú─â folosesc ace foarte sub┼úiri, cre├ónd incizii foarte fine ├«n piele (care se ├«nchid ├«n cel mult 2 ore), stimul├ónd producerea de colagen ┼či elastin─â. Cu ajutorul acestor dispozitive, are loc o restrucurare cu celulele proprii, pe acela┼či principiu cu cel al tratamentului cu lumin─â frac┼úional─â.

Intervenţia chirurgicală

Vergeturile se pot elimina ┼či pe cale chiururgical─â, fie individual, fie ├«n cadrul unei opera┼úii complexe precum

(├«n cadrul c─âreia se ├«ndep─ârteaz─â excesul de piele ┼či de gr─âsime de la nivelul abdomenului). O alt─â variant─â este liftingul de coapse, la care se poate recurge atunci c├ónd vergeturile se afl─â la acest nivel.