Un vestit profesor explică! Primul element pe care trebuie să îl facem pentru creier când ne trezim

1 2 jpg jpeg

Uitaţi de telefoane la primele ore ale dimineţii şi încercaţi să luaţi micul dejun în tihnă fără energii negative în jur.

”Primul element pe care trebuie să îl facem pentru creier este să ne trezim de dimineaţă. Eu încerc să am trezirea la ora 5 şi jumătate pentru ca totul să se desfăşoare încet, să nu ne grăbim. Organismul nu poate porni rapid, trebuie treptat să se pornească, la fel ca o maşină. Nu avem voie să facem nimic în fugă, mai ales dimineaţa. Apoi deschideţi fereastra şi respiraţi adânc, profund în fiecare dimineaţă.

Duşul se face cât mai rece, chiar şi iarna. Te trezeşte, nu te moleşeşte, aşa trezim organismul. Lăsăm telefoanele sau certurile dimineaţa. Micul dejun nu se ia în picioare, în fugă ci liniştit la masă, fără ştiri sau cu telefonul în faţă, aşa avem o aglomerare de lucruri negative.

Muzica este perfectă la primele ore ale dimineţii. Graba înseamnă stres, stresul trebuie să îl inlăturăm. Nu contează câte cafele am băut sau câte ţigări am fumat într-o zi, ci contează că nu am avut stres. Cel mai bun prieten al omului este zâmbetul. Dacă vii la serviciu cu zâmbetul pe buze toată ziua este frumoasă, indiferent de vremea de afară” a explicat celebrul medic, la Antena3.