Uleiuri de care pielea are nevoie

1 2 jpg jpeg

Uleiul de migdale dulci Conţine cantităţi mari de vitamina E şi K, ceea ce înseamnă că acest ulei ajută nu doar pielea să se regenereze şi să-şi menţină elasticitatea, ci promovează, de asemenea, şi o mai bună circulaţie sangvină.

În plus, uleiul de migdale dulci acţionează ca scut pentru razele UV, făcându-l ideal pentru persoanele care petrec mult timp în soare. De asemenea, oferă avantajul suplimentar de a fi inodor şi foarte puţin uleios, absorbindu-se relative repede.

Acest ulei are în componenţă acid trigliceridic lauric, fiind ideal pentru îngrijirea pielii. Este bogat în vitamina E, renumită pentru efectele antioxidante, şi tocmai de aceea este folosit în numeroase produse şi serumuri cosmetice antiîmbătrânire.

Uleiul de cocos nu numai că ajută la estomparea semnelor îmbătrânirii, dar ajută şi la consolidarea epidermei afectată de celulită şi vergeturi. Oferă protecţie solară naturală şi poate fi folosit chiar şi pentru a preveni sau a trata anumite infecţii ale pielii.

Deşi este foarte dens, motiv pentru care unele femei s-ar încumeta să-l folosească, cel puţin pentru pielea feţei, uleiul extras din avocado este foarte eficient pentru îngrijirea pielii.

Este bogat în vitaminele A şi E, precum şi în compuşi (steroli) ce stimulează producţia de colagen. Pentru că este foarte gras, poate fi diluat cu alte uleiuri vegetale (de măsline).

Recnumit pentru numeroasele sale efecte benefice, uleiul de argan este format majoritar din acizi graşi, care fac pur şi simplu minuni în hidratarea pielii, redându-i printre altele elasticitatea şi estompând liniile fine şi ridurile. Dacă vrei un serum antiîmbătrânire natural şi cu adevărat eficient, alege cu nădejde acest ulei.

Acest ulei poate fi folosit fie ca ulei de bază sau ca ingredient auxiliar, în funcţie de reţeta aleasă. Are o concentraţie ridicată de vitamina A, cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce profunzime ridurile. Uleiul de măceşe estompează liniile fine, luminează petele de vârstă şi favorizează refacerea pielii deteriorate.

Uleiul de măceşe conţine şi acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, care îmbunătăţesc elasticitatea, textura şi aspectul pielii. Aceşti acizi graşi, pe lângă vitamina C şi licopen, ajută la regenerarea celulară şi reduc semnele îmbătrânirii.

Are acţiune antiinflamatoare, estompează petele datorate vârstei şi redă tonusul pielii. Pe lângă beneficiile estetice, uleiul de muşcată îmbunătăţeşte circulaţia, ajută la tratarea contuziilor, a capilarelor sparte, arsurilor, tăieturilor, dermatitelor şi eczemelor.

Poate fi folosit pentru tenul uscate, dar şi pentru cel gras au sensibil. Are proprietăţi antifungice, antiinflamatoare şi antibacteriene. Numeroşi dermatologi şi aromaterapeuţi afirmă că uleiul de lavandă este potrivit pentru tratarea acneei, întrucât combate bacteriile responsabile de infecţie.

Acest ulei bogat în compuşi antiinflamatori şi antimicrobieni este recomandat pentru pielea uscată sau îmbătrânită. De asemenea, uleiul de trandafir ajută la catifelarea pielii şi-i redă tonusul.

Este de ajutor şi în cazul unor boli de piele, precum psoriazis şi dermatite. Un studiu a arătat că acest ulei esenţial scade concentraţia de cortizol, hormonul stresului, care poate afecta şi aspectul pielii.