Tu ştii să-ţi hidratezi corect pielea?

1 2 jpg jpeg

În primul rând, faptul că nu bei suficientă apă poate avea ca urmare înăsprirea pielii, ba chiar pot apărea în unele zone ale corpului, cum ar fi mâinile şi picioarele, un fel de straturi albicioase ca şi cum ţi s-ar fi jupuit primul strat de bronz. Specialiştii recomandă să consumi circa 2 l de lichide pe zi, iar cei de la Institutul American de Nutriţie le indică bărbaţilor să consume în fiecare zi în jur de 3 litri de lichide şi femeilor 2.2 litri.

Truc

Înainte să faci duş îţi poţi masa uşor corpul cu puţin ulei de măsline. Lasă-l să intre în piele. Acesta este bogat în acizi graşi şi antioxidanţi care îi conferă pielii tale un aspect sănătos şi hidratat. Rolul uleiului respectiv va fi să anihileze efectul nociv al apei fierbinţi şi al săpunul care usucă pielea.

Cauzele uscării pielii

Vântul, arşiţa şi produsele de curăţare îţi usucă pielea. La acestea se adaugă unele săpunuri şi geluri de duş sau pur şi simplu apa fierbinte cu care te speli.

Sfat!

Evită să foloseşti săpunuri pline de chimicale şi achiziţionează unul cu ingrediente naturale, pe bază de uleiuri esenţiale sau cu agenţi de hidratare: aloe vera, glicerină, unt de shea sau de cacao. De asemenea, renunţă să te speli cu apă fierbinte.

Alimentaţia

Hidratarea vine din interiorul corpului. În loc să dai banii pe tot felul de creme din comerţ ar trebui să ai grijă ce mănânci. Dacă vei consuma mai multe fructe care conţin foarte multă apă, spre exemplu cireşe, pepene roşu, pielea ta va căpăta un aspect sănătos şi luminos.

Dacă vei mânca mai multe alimente care conţin Omega-3, peşte dar şi seminţe de in vei avea grijă de sănătatea inimii şi în acelaşi timp o piele catifelată cu un plus de hidratare. Introdu în dieta ta avocado-ul. Este puternic hidratant, atât pentru ten cât şi pentru restul epidermei. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase care nu fac decât să-ţi scadă colesterolul de tip LDL şi să-ţi hidrateze organismul atât pe interior cât şi la exterior.

Ştiai că...

...dacă mănânci regulat dovleac vei avea o piele hidratată?