Trucuri pentru a masca imperfecţiunile pielii

1 2 jpg jpeg

Cearcănele De ce ai nevoie: cremă de ochi, anticearcăn cremos (o nuanţă mai deschisă decât cea a pielii tale) cu o tentă aurie (sau de caisă, pentru pielea mai închisă), pudră translucidă.

Cum faci: ├Än momentul ├«n care ├«ncerci s─â luminezi cearc─ânele, s-ar putea ca, dintr-o dat─â, cutele ┼či ridurile de expresie din jurul ochilor s─â devin─â ceva mai vizibile. Tocmai de aceea, este bine s─â folose┼čti, ├«ntotdeauna, un produs cremos.

Dup─â demachierea zilnic─â, maseaz─â zona ├«ntunecat─â cu o crem─â hidratant─â pentru ochi (de contur); las-o s─â se absoarb─â, 5 minute, apoi aplici anticearc─ânul, ├«ncep├ónd din col┼úul intern al ochiului, doar pe zonele ├«nchise. Apoi, cu ajutorul degetului inelar, ÔÇ×tamponeaz─âÔÇŁ produsul, ca s─â-l stabilizezi ┼či s─â-l ├«ntinzi uniform. Aplic─â ┼či pu┼úin─â pudr─â translucid─â, tot ├«n col┼úul intern, pentru o privire luminoas─â.

: Ai nevoie de 1 linguri┼ú─â de suc de ro┼čii ┼či ┬Ż linguri┼ú─â de suc de l─âm├óie. ├Änmoaie ├«n acest amestec 2 dischete demachiante ┼či acoper─â-┼úi cu ele ochii. Stai minimum 10 minute.

: gel sau crem─â-contur, un produs iluminator (creion sau baton).

Cum faci: C├ónd vine vorba de ascunderea acestor zone umflate ale ochilor, speciali┼čtii recomand─â modera┼úie, ├«nainte de toate. Un produs corector (anticearc─ân) va accentua ┼či mai mult problema, a┼ča c─â folose┼čte-l doar ├«n col┼úurile interne ale ochilor.

Reducerea ┼úesutului umflat este dificil─â, ├«ns─â nu imposibil─â. Folose┼čte un gel de ochi de fermitate (pe care-l ┼úii la rece ├«nainte de aplicare) sau o crem─â-contur cu acid hialuronic sau colagen. Aplic─â apoi produsul cu efect iluminator.

: Cartofii sunt foarte eficien┼úi c├ónd vine vorba de inflama┼úiile ┼úesutului din jurul ochilor. Seara la culcare, aplic─â 2 felii de cartof pe zonele de sub ochi ┼či stai a┼ča minimum 10 minute. Ai grij─â s─â ┼úii cartoful la rece, ├«nainte s─â-l tai.

: fond de ten cu acoperire mare, un produs de neutralizare a ro┼če┼úei.

: Pentru a masca aspectul ro┼čiatic al tenului, rezultatul capilarelor sparte sau a acneei rozacee, va trebui s─â folose┼čti un fond de ten cu nuan┼úe aurii sau galbene, care vor ajuta la estomparea ro┼če┼úei. Acest tip de ten tinde s─â fie destul de uscat, a┼ča c─â ├«┼úi trebuie ┼či o crem─â emolient─â (evit─â orice produs mat), cu care s─â te hidratezi ├«nainte de aplicarea machiajului.

Soarele tinde s─â agraveze rozaceea, deci ai nevoie de produse cu SPF. Cele care con┼úin dioxid de titan ┼či oxid de zinc sunt cele mai bune, deoarece te pot ajuta s─â camuflezi ro┼čea┼úa.

Produsele ┼či corectoarele cu nuan┼úe de verde sunt indicate strict cazurilor mai grave de ro┼čea┼ú─â, dar ├«ntotdeauna se aplic─â o baz─â pe partea de sus, pentru a asigura un aspect natural. Pentru buze, alege numai culori calde; orice nuan┼ú─â ce con┼úine albastru ├«┼úi va eviden┼úia ┼či mai mult ro┼čea┼úa.

: Ai nevoie de pu┼úin ulei de arbore de ceai, acesta fiind cel mai bun antiseptic care trateaz─â co┼čurile ┼či calmeaz─â ro┼čea┼úa specific─â acneei rozacee. Pune c├óteva pic─âturi pe o dischet─â demachiant─â ┼či ┼úine-o pe zona respectiv─â 1-2 minute.

: un produs-baz─â pentru machiaj (primer), un fond de ten-pulbere (mineral).

: Niciun produs de machiaj nu-ţi va putea strânge porii, însă bazele de machiaj care conţin silicon îi vor face să pară mai mici.

Astfel c─â, ├«n momentul ├«n care aplici fondul de ten, acesta va adera la baza de machiaj, nu la pielea fe┼úei ├«n sine, evit├ónd deci accentuarea porilor. Speciali┼čtii recomand─â variante de fond de ten pulbere (pudr─â) sau mineral. Evit─â-le pe cele cu particule str─âlucitoare, care vor reflecta lumina, pun├ónd ├«n eviden┼ú─â ┼či mai mult porii.

: Ai nevoie de un pachet de drojdie umezit─â cu suficient suc de l─âm├óie, c├ót pentru a ob┼úine o textur─â p─âstoas─â. Aplic─â acest mix pe zonele cu probleme, stai 5 minute, apoi cl─âte┼čte cu ap─â c─âldu┼ú─â.

: un anticearc─ân compact (gros) potrivite nuan┼úei pielii tale ┼či care are ┼či tonuri de galben (care s─â estompeze ro┼čea┼úa), o pudr─â translucid─â.

: ├Änainte de a ├«ncepe, trebuie s─â cuno┼čti ┼či limitele: vei putea camufla doar ro┼čea┼úa unui co┼č ┼či nu co┼čul ├«n sine. Dac─â ├«ncerci s─â maschezi co┼čul, te vei trezi cu o mic─â ÔÇ×movil─âÔÇŁ vizibil─â de anticearc─ân. Folose┼čte o perie special─â pentru aplicarea corectorului, fix pe partea de sus a co┼čului, apoi, cu ajutorul unui alt p─âm─âtuf, aplic─â pudra translucid─â pentru a stabiliza corectorul ┼či a l─âsa un aspect neted.

: Combin─â 1/4 linguri┼ú─â de sare de mas─â cu 1/2 can─â de ap─â c─âldu┼ú─â. ├Änmoaie un tifon ├«n aceast─â solu┼úie salin─â ┼či apas─â-l u┼čor pe zona cu probleme, 1 minut. Sarea va calma umfl─âturile ┼či va elimina ro┼čea┼úa.

: un corector cu o not─â mai deschis─â dec├ót a culorii pielii (care s─â aib─â ┼či tonuri de piersic─â sau auriu, pentru a lumina zonele ├«ntunecate), fond de ten compact sau lichid.

: Pentru petele de culoare izolate, aplici corectorul doar pe deasupra lor, cu o pensul─â sub┼úire, apoi tamponeaz─â ┼či uniformizeaz─â produsul cu ajutorul degetului inelar. ├Än continuare, folose┼čte o perie mare pentru a aplica un strat fin de fond de ten pudr─â, pe toat─â fa┼úa. Acest lucru va ascunde zonele date cu corector ┼či va uniformiza culoarea tenului.

Dac─â exist─â zone mai extinse ce trebuie camuflate, este indicat s─â folose┼čti un fond de ten lichid, pe care-l aplici pe toat─â fa┼úa ┼či apoi continui cu un corector ┼či pu┼úin─â pudr─â.

: Poţi aplica zona colorată puţină pastă de dinţi.

: un corector cu tente de ro┼ču (sau un ruj), un anticearc─ân compact sau un fond de ten pudr─â, o pudr─â translucid─â.

: Corectorul se ├«ntinde pe partea de sus a v├ón─ât─âii pentru a o estompa. Aplic─â pu┼úin─â pudr─â translucid─â ┼či, ulterior, un anticearc─ân sau un fond de ten ├«n nuan┼úa tenului t─âu. Pentru o mai mare rezisten┼ú─â ├«n timp, deasupra fondului de ten, aplic─â ┼či pu┼úin─â pudr─â.

: Imediat dup─â ce ie┼či din du┼č, aplic─â o capsul─â de vitamina E pe zona ├«nvine┼úit─â, pentru a bloca umiditatea ┼či a ├«nmuia pielea. Dac─â v├ón─âtaia este ├«nchis─â la culoare, po┼úi masa zona cu pu┼úin suc de l─âm├óie.