Trucuri pentru a masca imperfecţiunile pielii

1 2 jpg jpeg

Cearcănele De ce ai nevoie: cremă de ochi, anticearcăn cremos (o nuanţă mai deschisă decât cea a pielii tale) cu o tentă aurie (sau de caisă, pentru pielea mai închisă), pudră translucidă.

Cum faci: În momentul în care încerci să luminezi cearcănele, s-ar putea ca, dintr-o dată, cutele şi ridurile de expresie din jurul ochilor să devină ceva mai vizibile. Tocmai de aceea, este bine să foloseşti, întotdeauna, un produs cremos.

După demachierea zilnică, masează zona întunecată cu o cremă hidratantă pentru ochi (de contur); las-o să se absoarbă, 5 minute, apoi aplici anticearcănul, începând din colţul intern al ochiului, doar pe zonele închise. Apoi, cu ajutorul degetului inelar, „tamponează” produsul, ca să-l stabilizezi şi să-l întinzi uniform. Aplică şi puţină pudră translucidă, tot în colţul intern, pentru o privire luminoasă.

: Ai nevoie de 1 linguriţă de suc de roşii şi ½ linguriţă de suc de lămâie. Înmoaie în acest amestec 2 dischete demachiante şi acoperă-ţi cu ele ochii. Stai minimum 10 minute.

: gel sau cremă-contur, un produs iluminator (creion sau baton).

Cum faci: Când vine vorba de ascunderea acestor zone umflate ale ochilor, specialiştii recomandă moderaţie, înainte de toate. Un produs corector (anticearcăn) va accentua şi mai mult problema, aşa că foloseşte-l doar în colţurile interne ale ochilor.

Reducerea ţesutului umflat este dificilă, însă nu imposibilă. Foloseşte un gel de ochi de fermitate (pe care-l ţii la rece înainte de aplicare) sau o cremă-contur cu acid hialuronic sau colagen. Aplică apoi produsul cu efect iluminator.

: Cartofii sunt foarte eficienţi când vine vorba de inflamaţiile ţesutului din jurul ochilor. Seara la culcare, aplică 2 felii de cartof pe zonele de sub ochi şi stai aşa minimum 10 minute. Ai grijă să ţii cartoful la rece, înainte să-l tai.

: fond de ten cu acoperire mare, un produs de neutralizare a roşeţei.

: Pentru a masca aspectul roşiatic al tenului, rezultatul capilarelor sparte sau a acneei rozacee, va trebui să foloseşti un fond de ten cu nuanţe aurii sau galbene, care vor ajuta la estomparea roşeţei. Acest tip de ten tinde să fie destul de uscat, aşa că îţi trebuie şi o cremă emolientă (evită orice produs mat), cu care să te hidratezi înainte de aplicarea machiajului.

Soarele tinde să agraveze rozaceea, deci ai nevoie de produse cu SPF. Cele care conţin dioxid de titan şi oxid de zinc sunt cele mai bune, deoarece te pot ajuta să camuflezi roşeaţa.

Produsele şi corectoarele cu nuanţe de verde sunt indicate strict cazurilor mai grave de roşeaţă, dar întotdeauna se aplică o bază pe partea de sus, pentru a asigura un aspect natural. Pentru buze, alege numai culori calde; orice nuanţă ce conţine albastru îţi va evidenţia şi mai mult roşeaţa.

: Ai nevoie de puţin ulei de arbore de ceai, acesta fiind cel mai bun antiseptic care tratează coşurile şi calmează roşeaţa specifică acneei rozacee. Pune câteva picături pe o dischetă demachiantă şi ţine-o pe zona respectivă 1-2 minute.

: un produs-bază pentru machiaj (primer), un fond de ten-pulbere (mineral).

: Niciun produs de machiaj nu-ţi va putea strânge porii, însă bazele de machiaj care conţin silicon îi vor face să pară mai mici.

Astfel că, în momentul în care aplici fondul de ten, acesta va adera la baza de machiaj, nu la pielea feţei în sine, evitând deci accentuarea porilor. Specialiştii recomandă variante de fond de ten pulbere (pudră) sau mineral. Evită-le pe cele cu particule strălucitoare, care vor reflecta lumina, punând în evidenţă şi mai mult porii.

: Ai nevoie de un pachet de drojdie umezită cu suficient suc de lămâie, cât pentru a obţine o textură păstoasă. Aplică acest mix pe zonele cu probleme, stai 5 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

: un anticearcăn compact (gros) potrivite nuanţei pielii tale şi care are şi tonuri de galben (care să estompeze roşeaţa), o pudră translucidă.

: Înainte de a începe, trebuie să cunoşti şi limitele: vei putea camufla doar roşeaţa unui coş şi nu coşul în sine. Dacă încerci să maschezi coşul, te vei trezi cu o mică „movilă” vizibilă de anticearcăn. Foloseşte o perie specială pentru aplicarea corectorului, fix pe partea de sus a coşului, apoi, cu ajutorul unui alt pămătuf, aplică pudra translucidă pentru a stabiliza corectorul şi a lăsa un aspect neted.

: Combină 1/4 linguriţă de sare de masă cu 1/2 cană de apă călduţă. Înmoaie un tifon în această soluţie salină şi apasă-l uşor pe zona cu probleme, 1 minut. Sarea va calma umflăturile şi va elimina roşeaţa.

: un corector cu o notă mai deschisă decât a culorii pielii (care să aibă şi tonuri de piersică sau auriu, pentru a lumina zonele întunecate), fond de ten compact sau lichid.

: Pentru petele de culoare izolate, aplici corectorul doar pe deasupra lor, cu o pensulă subţire, apoi tamponează şi uniformizează produsul cu ajutorul degetului inelar. În continuare, foloseşte o perie mare pentru a aplica un strat fin de fond de ten pudră, pe toată faţa. Acest lucru va ascunde zonele date cu corector şi va uniformiza culoarea tenului.

Dacă există zone mai extinse ce trebuie camuflate, este indicat să foloseşti un fond de ten lichid, pe care-l aplici pe toată faţa şi apoi continui cu un corector şi puţină pudră.

: Poţi aplica zona colorată puţină pastă de dinţi.

: un corector cu tente de roşu (sau un ruj), un anticearcăn compact sau un fond de ten pudră, o pudră translucidă.

: Corectorul se întinde pe partea de sus a vânătăii pentru a o estompa. Aplică puţină pudră translucidă şi, ulterior, un anticearcăn sau un fond de ten în nuanţa tenului tău. Pentru o mai mare rezistenţă în timp, deasupra fondului de ten, aplică şi puţină pudră.

: Imediat după ce ieşi din duş, aplică o capsulă de vitamina E pe zona învineţită, pentru a bloca umiditatea şi a înmuia pielea. Dacă vânătaia este închisă la culoare, poţi masa zona cu puţin suc de lămâie.