Statul jos mult timp poate mic┼čcora partea creierului responsabil─â de formarea memorilor

1 2 jpg jpeg

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California, Los Angeles, statul jos pentru o perioadă îndelungată de timp este acum conectat cu schimbările din regiunea creierului responsabilă de memorie.

Cercet─âtorii au descoperit c─â participan┼úii la studiu care au stat jos "prea mult", oriunde de la trei la ┼čapte ore pe zi, au avut o sc─âdere remarcabil─â ├«n lobul temporal medial, unde se formeaz─â memoriile. De asemenea, ace┼čtia au observat acelea┼či rezultate ├«n r├óndul pacien┼úilor care erau activi din punct de vedere fizic, dup─â statul ├«ndelungat, ceea ce inseamn─â c─â daunele provocate de statul jos perioade lungi de timp nu au putut fi compensate de exerci┼úii fizice.

Studiul a men┼úionat c─â o sc─âdere ├«n lobul temporal medial este de obicei un predecesor al demen┼úei ┼či a sc─âderi cognitive pentru persoanele de v├órst─â mijlocie. Urm─âtoarea etap─â a studiului va urm─âri voluntarii pentru o perioad─â mai lung─â dec├ót c├óteva s─âpt─âm├óni, pentru a determina dac─â rezultatele sunt consecvente ┼či dac─â sexul, rasa sau greutatea sunt factori care trebuie lua┼úi ├«n considerare. Studiul men┼úioneaz─â c─â limitarea num─ârului de ore petrecute jos ar putea deveni o recomandare a medicilor pentru pacien┼úii cu risc de a dezvolta Alzheimer ┼či demen┼ú─â.