SOS! Piele uscată în sezonul rece

1 2 jpg jpeg

Din cauza temperaturilor scăzute, stratul lipidic de la suprafaţa pielii nu mai funcţionează ca o barieră de protecţie. În lipsa îngrijirii corecte, tenul uscat se poate rida mai uşor acum, devine mai aspru, scuamos şi îşi pierde elasticitatea. Există unele măsuri prin care poţi preveni uscarea excesivă a pielii. Foloseşte creme mai grase Cel mai mult au de suferit pielea feţei şi cea a mâinilor, pentru că sunt cel mai mult expuse. Pentru a contracara efectele frigului, foloseşte produse de îngrijire mai grase. Un astfel de produs este crema pe bază de unt de shea, care ajută la refacerea stratului protector al pielii, graţie acizilor graşi conţinuţi, care au proprietăţi emoliente, îmbunătăţesc aspectul pielii şi împiedică evaporarea apei din ţesuturi, evitând astfel deshidratarea. În stare brută, untul de shea trebuie încălzit înainte de a fi aplicat pe piele. Este indicat să îl aplici seara, după după ce ai făcut baie.

Renunţă la toner, care are tendinţa de a usca pielea.

Pielea uscată are nevoie de un plus de hidratare în sezonul rece. Pentru această perioadă, alege o cremă hidratantă îmbogăţită cu uleiuri vegetale, precum cel de măsline. Iată ce truc poţi folosi: adaugă o lingură de ulei de măsline în crema hidratantă de faţă sau în laptele de corp. În afara efectului hidratant, uleiul de măsline redă supeleţea pielii şi previne îmbătrânirea acesteia. De asemenea, alege produsele de îngrijire care conţin vitamina A, pentru că ajută la refacerea ţesuturilor afectate de factorii de mediu şi îmbunătăţeşte elasticitatea pielii.

Pielea are nevoie de hidratare şi din interior. De aceea, consumă zilnic 2 litri de apă.

Chiar dacă ai pielea uscată, tot ai nevoie de exfoliere. Atenţie! Foloseşte exfoliante mai blânde, adaptate pielii uscate. Prin îndepărtarea celulelor moarte, cremele hidratante şi nutritive pătrund mai bine în piele, oferind elasticitate şi hidratare. Exfolierea se face doar o dată pe săptămână.

1. În sezonul rece, foloseşte zilnic produse de îngrijire emoliente.

2. Evită săpunurile aspre, care usucă şi mai mult pielea.

3. Nu folosi cosmetice cu parfumuri.

4. Consumă alimente care conţin vitamina C (citrice, varză) şi acizi graşi esenţiali (peşte), care au efecte benefice asupra pielii.

5. Apa fierbinte usucă pielea, de aceea evită duşurile fierbinţi.

6. Nu fuma, pentru că acest obicei duce la deshidratarea pielii.

7. Nu uita de îngrijirea zonelor mai sensibile, precum cea din jurul ochilor.

INFO: După 30 de ani, glandele sebacee secretă mai puţin sebum, ceea ce duce la uscarea pielii.