Soluţii în caz de pilozitate excesivă

1 2 jpg jpeg

Tulburarea funcţiilor rinichilor sau a ovarelor este, în cele mai multe dintre situaţii, cauza pilozităţii excesive. Aici mai poate fi adăugată şi moştenirea genetică. Afecţiunea nu creează doar un disconfort estetic, ci şi unul psihic. Hirsutismul este o consecinţă a cantităţii mari de testosteron, hormon masculin, care se găseşte în corpul femeii. Pentru a cunoaşte cu exactitate cauza specialiştii recomandă testele hormonale, precum şi ecografia ovariană (abdominală sau intravaginală). În funcţie de rezultatele obţinute, medicul poate să prescrie un tratament medicamentos pentru pacient.

Tratament cu anticoncepţionale, o soluţie

Pe lângă decolorarea firului de păr, epilarea cu cremă, ceară sau cu ajutorul aparatului, tratamentul cu hormoni sexuali feminini este indicat în multe dintre astfel de cazuri. Deoarece hirsutismul apare din cauza unei dereglări hormonale, cel mai indicat este să fie eliminată cauza acestei probleme.

După efectuarea în prealabil a mai multor teste, specialişti recomandă tratamentul cu anticoncepţionale care conţin diferite doze de hormoni sexuali feminini. Astfel poate fi redusă treptat pilozitatea, însă rezultatele tratamentului diferă în funcţie de fiecare caz în parte.

Te-ar mai putea interesa si:

- 7 metode de epilare eficiente

- Cum te epilezi in timpul sarcinii

- Ce trebuie sa stii despre epilarea definitiva

Unul dintre tratamentele moderne împotriva pilozităţii este şi electroliza. Metoda constă în distrugerea fiecărui folicul de păr, cu ajutorul unor mici descărcări electrice. Această terapie cu laser este una lentă şi costisitoare şi se face pe parcursul mai multor sedinţe. Şi epilarea definitivă este o altă soluţie când vine vorba de pilozitatea excesivă.

Procedeul se poate face la saloanele cosmetice şi ,,oferă” garanţie în privinţa eliminării pilozităţii pentru o perioadă lungă de timp.

Scăderea în greutate

În cazul în care persoană care suferă de pilozitate excesivă este supraponderală, specialiştii recomandă scăderea în greutate. Se va diminua treptat şi numărul hormonilor masculini, inclusiv pilozitatea.

Info: Cremele pentru încetinirea firului de păr se găsesc în comerţ şi pot ajuta în cazul pilozităţii excesive. Creşterea părului poate fi întârziată şi cu 6-8 săptămâni.