Sfatul specialistului: cum îţi îngrijeşti pielea cu ajutorul strugurilor

2 jpg jpeg

Una dintre soluţiile pe care le aveţi la îndemână când vine vorba de ritualul de frumuseţe sunt fructele bogate în vitamine şi pe care le puteţi folosi nu doar în preparate culinare, ci şi în reţete eficiente de înfrumuseţare, pe care le poate pregăti oricine acasă, cu minimum de resurse.

„Odată cu sezonul rece, pielea noastră are nevoie de o mai mare îngrijire, fiind supusă factorilor agresivi externi. De ajutor în acest caz sunt reţetele de îngrijire cu fructe. O sursă importantă de vitamina C, B6 şi antioxidanţi benefică pentru frumuseţea tenului o constituie strugurii Aceştia îmbunătăţesc circulaţia sângelui, catifelează pielea, o fac mai elastică, reduc ridurile, punctele negre şi previn decolorarea ei“, ne spune Iulia Preda, doctor în ştiinţe medicale şi absolventă a numeroase specializări de profil: mezoterapie, dermatocosmetică, fitoterapie.

Mască de faţă cu măr şi struguri: faceţi o pastă din câteva felii de măr, la care adăugaţi câteva boabe de struguri. Aplicaţi pe ten şi lăsaţi să acţioneze timp de o jumătate de oră. Clătiţi apoi cu apă. Folosită cu regularitate, această mască va oferi tenului strălucire şi catifelare. Mască de faţă cu kiwi şi struguri: Se pasează câteva boabe de struguri din care se ia pulpa, se adaugă miezul cu seminţe cu tot ale unui kiwi copt şi puţin iaurt. Pasta se aplică pe faţă timp de 20 de minute, după care, cu apă calduţă, se îndepărtează. Mască cu struguri şi căpşuni: Pentru tenul obosit, pasaţi câteva boabe de struguri şi câteva capşuni şi adăugaţi o cantitate mică de miere. Aplicaţi pe faţă şi pe gât şi lăsaţi să acţioneze 20 de minute, iar apoi clătiţi.