Reguli pentru folosirea corectă a lentilelor de contact!

1 2 jpg jpeg

Spre exemplu, doamnele trebuie să ştie că machiajul se face după ce au fost puse lentilele, demachierea după ce acestea au fost înlăturate. Lentilele trebuie scoase zilnic şi să avem mare grijă cu privire la igiena de fiecare dată când le folosim.

”Există lentile foarte moderne în prezent care permit folosirea non-stop, o zi, două, trei, însă noi nu recomandăm acest lucru, să dormi cu lentilele, sau să le schimbi lunar când le expiră termenul. Ochiul nu se oxigenează suficient şi substanţele nutritive care trebuie să ajungă la un anumit nivel, nu ajung, nu se umezeşte ochiul suficient şi pe termen lung apare acest ochi uscat, diverse iritaţii conjunctivale care nu sunt în regule. Corneea este foarte importantă şi lucrurile pot degenera cu complicaţii importante astfel se poate ajunge la eroziuni sau chiar perforaţii” a explicat dr. Miruna Nicolae, medic oftalmolog.

”Trebuie să evităm să intrăm în piscină cu lentilele sau la mare. Dacă cumva ni se înroşeşte ochiul sau credem că a intrat ceva sub lentilă, imediat scoatem şi punem picături, dezinfectăm şi mergem la un consult oftalmologic pentru a vedea dacă nu cumva a apărut o mică zgârietură pe ochi” a adăugat dr Raluca Moisescu, medic oftalmolog.

Cât timp ar trebui purtate şi cum trebuie curăţate lentilele de contact?

Ele vor fi benefice atâta timp cât sunt purtate corect. Aşadar, iată câteva dintre cele mai frecvente greşeli care sunt făcute când se poartă lentilele şi care trebuie evitate.

Evită purtarea lentilelor de contact pentru o perioadă lungă de timp

Lentilele de contact nu trebuie purtate mai mult de 10-12 ore într-o zi, pentru că pot fi dăunătoare. Acestea împiedică ajungerea oxigenului la cornee, ceea ce le face să fie mai vulnerabile şi microbii să supravieţuiască. Să dai jos lentilele din când în când chiar ajută.

Evită să atingi lentilele când mâinile nu sunt curate

Cel mai bine este să eviţi atingerea lentilelor de contact cu mâinile murdare, deoarece praful şi microbii prezenţi pot provoca infecţii. Prin urmare, este întodeauna mai bine să te speli cu săpun înainte de a le atinge.

Nu adormi niciodată cu lentilele de contact

Pe lângă faptul că provoacă disconfort, să dormi cu lentilele de contact înseamnă şi riscul de a te confrunta cu infecţii ale corneei, care nu mai primesc oxigen.