Piele lăsată? Uleiul de muştar te ajută!

1 2 jpg jpeg

Nu-ţi doreşti să vezi în oglindă o faţă cu piele lăsată, dar nici nu e cazul să strângi bani pentru operaţii estetice imediat ce apar câteva semne. Iată ce poţi face!

Înaintarea în vârstă, scăderea în greutate şi un stil de viaţă haotic sunt doar câteva motive pentru care pielea feţei şi a corpului pot căpăta un aspect lăsat. Pe măsură ce îmbătrânim, rezervele de colagen scad şi pielea îşi pierde elasticitatea şi flexibilitatea. Pe lângă suplimentele alimentare cu colagen, există o serie de remedii naturale care să ne îmbunătăţească aspectul pielii.

Piele lăsată? Încearcă masajul cu uleiuri naturale

Încălzeşte puţin o jumătate de ceaşcă de ulei de muştar, fără să te frigă. Masează-ţi timp de câteva minute zonele de pe faţă şi corp unde ai de-a face cu piele lăsată, cu mişcări de jos în sus. După ce ai terminat masajul, spală-te. Repetă tratamentul de 2-3 ori pe săptămână. Un alt ulei hrănitor pentru piele este cel de migdale, care conţine vitamina E. Folosit cu regularitate, dacă se poate zilnic, acest ulei îmbunătăţeşte starea pielii, reducând aspectul de lăsat. Masează-te pe faţă şi pe corp timp de 20 de minute cu ulei de migdale, apoi mergi la duş.

Combinaţia de acizi graşi Omega 3 şi vitamina E regăsită în uleiul de ricin hrăneşte pielea şi îi oferă o strălucire naturală, ţinând în acelaşi timp la distanţă infecţiile fungice. Adaugă 2 picături de ulei de lavandă în 2 linguri de ulei de ricin şi masează-ţi bine pielea. Lasă amestecul de uleiuri pe piele aproximativ o oră, apoi spală-te cu un săpun blând şi apă călduţă. Tratamentul se foloseşte de două ori pe săptămână pentru a reduce aspectul de piele lăsată şi ternă.

Dacă pielea ta suportă uleiurile animale, în fiecare seară, când mergi la culcare, înţeapă câteva capsule cu ulei de peşte şi masează-te cu conţinutul. Dacă nu vrei să dormi alături de acest miros, lasă uleiul pe piele doar o oră, apoi spală-te cu apă şi săpun.

Ce mai poţi face pentru a scăpa de aspectul de piele lăsată?

- Bea mai multă apă şi redu cantitatea de cafea şi sucuri artificiale, pentru a menţine hidratarea optimă a pielii.

- Renunţă la fumat. Fumul de ţigară împiedică oxigenarea normală a pielii şi accelerează procesul de îmbătrânire.

- Consumă mai multe fructe şi legume proaspete, care conţin antioxidanţi, vitamine şi minerale şi ajută la stimularea producţiei de colagen şi elastină.

- Nu ieşi din casă fără să te dai pe faţă şi gât cu o cremă hidratantă cu factor de protecţie solară, chiar dacă e înnorat. În plus, foloseşte frecvent măşti din ingrediente naturale.

- Dormi suficient. 7-8 ore de somn pe noapte ajută pielea să arate mai tânără şi mai fermă.