Operaţia care te scapă de vergeturi

1 2 jpg jpeg

Operaţia care te scapă de vergeturi - Abdominoplastia

Un mare avantaj al abdominoplastiei este că poate să îndepărteze definitiv vergeturile şi cicatricile din zonele afectate ale abdomenului.

Procedura este indicată proaspetelor mămici a căror elasticitate a pielii a scăzut şi au un abdomen ce prezintă un ţesut adipos (ce nu poate fi îndepărtat prin dietă sau sport). Operaţia este indicată şi dacă în urma unor sarcini multiple muşchii abdominali sunt depărtaţi.

Operaţia care te scapă de vergeturi - Cum se face?

Operaţia de abdominoplastie durează 2-5 ore şi se efectuează sub anestezie generală intravenoasă, iar după aceasta se recomandă purtarea unei burtiere elastice speciale (4-6 săptămâni după operaţie). Disconfortul se va simţi în primele zile (abdomenul va fi umflat şi dureros), însă acesta poate fi controlat cu medicaţie antialgică. Scoaterea firelor se face la 7-14 zile postoperator, iar cicatricile se vindecă complet într-o perioadă de aproximativ un an. De obicei, activitatea se poate relua după 2-3 zile.

„Totuşi, cu privire la această procedură trebuie subliniat faptul că dacă se intenţionează o nouă sarcină, această intervenţie nu este indicată deoarece zona refăcută în urma procedurii poate fi afectată din nou”, a ţinut să precizeze chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

Trebuie evitată expunerea la soare timp de 1 an după operaţie, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor. Pentru menţinerea îndelungată a rezultatelor obţinute, este important să se urmeze un regim alimentar recomandat de un medic nutriţionist şi să se practice cu regularitate exerciţii fizice.