Obiceiuri care te fac să te simţi obosit

1 2 jpg jpeg

Bei prea puţină lichide

Sarea şi zahărul în exces, cafeina sunt asemenea unor provocări pentru corpul tău dacă se confruntă cu ele zilnic. Când li se alătură lipsa unei hidratări corespunzătoare, oboseala este ceva ce n-ar trebui să te mire. Evită băuturile care conţin cafeină şi bea 6-7 pahare de apă pe zi. În acest fel, digestia va fi mai uşoară.

Faci mişcare prea rar

Lipsa exerciţiului fizic te poate împiedica să te mobilizezi pentru activităţile de peste zi. De aceea, nu exclude sportul din programul zilnic nici dacă faci multe treburi casnice sau ai o profesie solicitantă din punct de vedere fizic. Gimnastica, alergatul şi orice sport făcut la sală îţi solicită grupe diferite de muşchi.

Mişcarea ar trebui să te facă să te simţi mai bine, dar nici să exagerezi nu este indicat, pentru că îţi forţezi organismul să producă o cantitate prea mare de cortizon şi pui o presiune prea mare asupra glandelor suprarenale, ducând la apariţia oboselii. Ascultă-ţi corpul, pentru a nu te epuiza. Dacă a doua zi nu te vezi în stare să mai faci mişcare este semn că ai mers prea departe.

Cedezi adesea poftei de dulce

Ai senzaţia că ciocolata, dulciurile în general sau o băutură energizantă te pun în mişcare rapid atunci când te simţi vlăguit. De fapt, vitamina B şi taurina pe care băuturile energizante le conţin din plin sunt mai greu de metabolizat de organism. Iniţial, te agită foarte mult, apoi îţi dau o senzaţie de nervozitate şi de oboseală apărută brusc.

Ocoleşti fructele şi legumele

Dacă spanacul şi fructele mâncate în stare proaspătă nu sunt prezente zilnic în meniul tău e posibil ca acesta să fie motivul pentru care te simţi obosit. Antioxindanţii pe care-i au în compoziţie te protejează de efectele radicalilor liberi care accelerează procesul de îmbătrânire şi te privează de energie pentru activităţile cotidiene.