Nu mai aruncă zaţul de cafea. Iată la ce poţi să-l foloseşti

1 2 jpg jpeg

1. Adaugă-l în pământul de la flori

Puteţi folosi zaţul de la cafea pe post de îngrăşământ. Nu arunca zaţul care ţi-a rămas în ceaşcă, mai bine adaugă-l la pământul de la flori şi cu siguranţă florile îl vor adora.

2. Alungă melcii din propria grădină

Dacă aveţi probleme cu melcii care v-au invadat grădina, nu ezitaţi, presăraţi zaţul de la cafea prin grădină şi aceştia nu vă vor mai deranja.

3. Alungă insectele din casă

Puteţi, de asemenea, se presăraţi zaţul de la cafea prin orice zona a casei, în special unde aţi observat că au apărut diverse insecte. Acesta le va alunga cu siguranţă!

4. Alungă pisicile Aveţi probleme cu pisicile vecinilor?

Radeţi câteva coji de portocale şi amestecaţi-le cu zaţul de la cafea. Presăraţi prin curte acest amestec şi pisicile nu se vor mai apropia.

5. Stimulator pentru creşterea morcovilor

Pentru a da un plus de volum şi sănătate morcovilor, amestecaţi seminţele lor cu zaţul de la cafea uscat. Plantaţi apoi aceste seminţe şi veţi avea morcovi uimitori. Acest lucru îi va ajuta la creştere şi va ţine departe şi dăunătorii.

6. Curăţă soba sau şemineul cu ajutorul zaţului de la cafea

Foloseşte zaţul de la cafea atunci când vrei să cureţi soba sau şemineul. Presară zaţul de la cafea umezit peste cenuşa rămasă în şemineu/sobă şi astfel cenuşa nu se va mai răspândi, făcând mult mai uşoară procedura de curăţare. În plus, în încăpere va rămâne un miros plăcut.