Nu agresa punctele negre!

1 2 jpg jpeg

Cel mai frecvent, punctele negre apar pe frunte, în zona nasului şi a bărbiei. Aceste puncte inestetice se formează din cauza excesului de sebum, care determină apariţia comedoanelor. În urma contactului cu aerul, comedoanele oxidează, devenind negre.

Pentru a preveni excesul de sebum, este nevoie ca tenul să fie îngrijit corespunzător.

Este indicat ca produsele cosmetice şi de îngrijire să fie alese în funcţie de tipul de ten. Demachiază-te în fiecare seară şi dimineaţă, nu-ţi încărca porii cu prea multă pudră şi alege fondurile de ten non-comedogenice.

Fă-ţi săptămânal un gomaj, pentru a înlătura impurităţile de la nivelul feţei şi pentru a preveni astfel formarea punctelor negre.

Cum scăpăm de ele?

Operaţiunea scoaterea punctelor negre este indicat să se desfăşoare într-un cabinet de cosmetică. Şi acasă ţi le poţi scoate, însă trebuie să ţii cont de unele lucruri dacă vrei să previi apariţia leziunilor la nivelul feţei.

Spală-te bine pe mâini, demachiază-te şi dezinfectează bine înainte zona cu puncte negre. Pentru a scoate mai uşor aceste puncte, este bine să faci mai întâi o baie de aburi, care deschide porii. Atunci când scoţi punctele, ţine degetele înfăşurate în dischete de vată, ca să nu rămână urme pe piele.