Modul corect in care trebuie sa-ti speli parul

1 acesta este modul corect in care trebuie sa ti speli parul mv1p jpg jpeg

Daca ai probleme cu volumul parului, acest truc te poate ajuta sa scapi de ele. Probabul nu stiai ca exista un mod corect in care trebuie sa te speli pe cap.

1. Aplica sampon doar la radacini, apoi intinde spuma pe intreaga lungime a parului. Varfurile parului sunt intotdeauna mai uscate si ma fragile, asa ca nu ar trebui sa le freci. 

2. Aplica balsam sau masca doar pe lungimea parului. Sampoanele hidratante, atunci cand sunt aplicate la radacina, duc la aplatizarea parului. 

3. Spala-ti scalpul in mod regulat. Iti vei imbunatati circulatia sanguina si vei scapa de celulele moarte. 

4. Nu iti spala parul in fiecare zi - Acest lucru indeparteaza stratul protector al parului, facand firele sa fie mai slabe. Este recomandat chiar sa folosesti sampon uscat.

Ponturi pentru un păr sănătos iarna

Nu-ţi spăla părul zilnic

Părul trebuie spălat cu şampon pentru a înlătura transpiraţia şi praful, însă în sezonul rece e bine să nu-ţi speli podoaba capilară zilnic. Încearcă să te limitezi la două spălări pe săptămână, folosind un şampon hidratant. La final, nu uita de balsam sau o mască de păr, care să-ţi ofere hidratare suplimentară. Dacă simţi că părul tău are nevoie să fie curăţat mai des, foloseşte între spălări un şampon uscat.

Ai grijă la temperatura apei

Primul impuls e să-ţi speli părul cu apă fierbinte, pentru a-l curăţa temeinic. Şamponul acţionează, însă, şi dacă apa este doar caldă, iar firul de păr va avea de câştigat. Apa fierbinte înlătură uleiul natural din păr şi îl face mai fragil, ceea ce înseamnă că se va rupe mai uşor.

Lasă deoaparte placa

Poate că îţi place să-ţi întinzi zilnic părul sau foloseşti foenul după fiecare spălare pentru a-ţi usca părul. Aceste proceduri nu fac decât să-ţi usuce părul şi mai mult pe timpul iernii, aşa că e bine să le utilizezi mai rar. Atunci când le foloseşti, e indicat să îţi îţi dau în păr cu un spray sau serum de protecţie împotriva căldurii.

Creşte aportul de vitamina C

Sănătatea părului nu se păstrează doar acţionând la suprafaţă, ci şi prin îngrijire care vine din interior. Dacă ţi-era cunoscut faptul că vitamina C e bună pentru prevenirea sau pentru tratamentul răcelilor, e bine de ştiut şi că este o aliată de nădejde a părului frumos. Acest antioxidant protejează părul de rupere şi, de asemenea, îi oferă protecţie împotriva despicării vârfurilor. Pe lângă citrice, consumă kiwi, ardei gras, ardei iute şi dă o şansă şi legumelor cu frunze verzi: varză, kale, salată, broccoli, spanac, gulii.