Măşti de casă pentru mâini catifelate

1 2 jpg jpeg

Miere şi banană O mască intens hidratantă pentru mâinile uscate, se prepară dintr-o banană coaptă şi 2 linguriţe de miere. Pasează bine cele două ingrediente, apoi aplică pasta obţinută pe pielea curată. Las-o să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Morcovi şi ulei de măsline Bogaţi în betacaroten, morcovii protejează pielea împotriva radicalilor liberi, prevenind uscarea şi îmbătrânirea ei. Se dă prin răzătoare 1 morcov, apoi se combină cu 1 lingură de iaurt şi 2 linguriţe de ulei de măsline. Se omogenizează bine compoziţia, apoi se aplică pe mâini. Se acoperă cu mănuşi şi se laasă să acţioneze 20 de minute, apoi se clăteşte pielea cu apă călduţă. Cartofi fierţi Ţi se poate părea neobişnuit, însă cartofii tonifică pielea, având un efect anti îmbătrânire, folosiţi în măştile de înfrumuseţare şi îngrijire. Se fierb 2-3 cartofi şi se pasează ca un piure sau se dau la blender. Se amestecă cu 3 linguri de lapte până la omogenizare. După ce s-a răcit puţin, se aplică pasta pe mâini şi se lasă să acţioneze 15 minute. Poate fi folosită ori de câte ori simţi nevoia. Sfaturi Foloseşte săpunuri delicate de mâini , care nu au în compoziţia lor ingrediente prea agresive pentru pielea sensibilă. Încearcă variantele hidratante, din ingrediente naturale, cu un pH adecvat pielii. Poartă întotdeauna mănuşi atunci când temperaturile sunt foarte scăzute, dar şi când foloseşti produse de curăţenie. Fereşte-te de apa prea fierbinte pentru că usucă pielea în exces. Bea suficientă apă pentru a preveni deshidratarea. Consultă un dermatolog dacă mâinile tale prezintă pete sau iritaţii neobişnuite. Avocado Hidratează în profunzime şi ajută la diminuarea ridurilor fine datorită conţinutului de antioxidanţi. Pasează bine 1 fruct de avocado şi amestecă-l cu 1 lingură de ulei de măsline. Aplică masca prin mişcări circulare, lasând-o să acţioneze 10 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

După fiecare mască, aplică o cremă hidratantă.

Bogate în vitamina A, proteine şi minerale, ouăle refac bariera protectoare a pielii, hidratând în profunzime. Se dau la blender 2 ouă împreună cu 2 banane şi 1 lingură de ulei de măsline, până se obţine o pastă. Se aplică pe pielea curată şi se lasă să acţioneze o jumătate de oră. Se clăteşte cu apă călduţă.

Pregăteşte o cremă naturală cu ingrediente la îndemână, pe care o poţi păstra într-un recipient curat şi folosi ori de câte ori ai nevoie. Se amestecă 2 linguri de unt cu 3 linguri de miere şi 1 linguriţă ulei esenţial parfumat. Se poate înlocui untul simplu cu unt de shea. Crema se păstrează la frigider, nu mai mult de 2 săptămâni.

Lasă-ţi mâinile să se înmoaie 10 minute în apă călduţă amestecată cu puţin oţet de mere, apoi tamponează-le uşor cu un prosop moale. Tratamentul ajută la calmarea pielii iritate şi crăpate din cauza frigului.

La fel ca şi tenul, şi pielea de pe mâini are nevoie de exfoliere pentru ca celulele moarte să fie îndepărtate cu uşurinţă, iar măştile hidratante să pătrundă mai bine în epidermă. Prepară un exfoliant din 2 linguri de zahăr brun amestecat cu 2 linguriţe de ulei de cocos. Masează delicat pielea cu acest strub 1-2 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.